8 ani de la hirotonia intru arhiereu a Preasfintitului Dr. Ambrozie, episcopul Giurgiului


8 ani de la hirotonia intru arhiereu a Preasfintitului Dr. Ambrozie, episcopul Giurgiului

In ziua de 15 octombrie 2008 se implinesc 8 ani de la hirotonia intru arhiereu a Preasfintitului Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Preasfintia Sa s-a nascut in ziua de 20.04.

1969 in localitatea Scorteni, judetul Prahova. Licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Preasfintitul Dr. Ambrozie a intrat in obstea Schitului Crasna in anul 1990, unde a fost tuns in monahism cu numele Ambrozie.

In anul 1992 a fost hirotonit diacon, apoi preot, iar in luna martie 1996, a fost numit staret al Schitului Darvari din Bucuresti.

Trei ani mai tarziu, in anul 1999, a primit rangul de Protosinghel si a inceput studiile de doctorat la Facultatea de Teologie a Universitatii din Salonic, Grecia, pe care le-a incheiat in anul 2005, iar in ziua de 2 martie, acelasi an, primeste titlul de Doctor in Teologie.

In ziua de 4 octombrie 2000, a fost ales de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la propunerea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, Episcop-Vicar Patriarhal cu numele de Sinaitul si Coordonator al Sectorului "Comunitati Externe" din cadrul Sectorului Patrimoniu Cultural-National si al Biroului de Pelerinaje al Patriarhiei Romane. Hirotonia intru arhiereu a avut loc in Catedrala "Sfantul Ier. Spiridon" din Bucuresti, in anul 2000, in ziua de 15 octombrie, si a fost savarsita de catre vrednicul de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de un sobor de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod.

In ziua de 8 februarie 2006 a fost ales Episcop al Giurgiului de catre Colegiul Electoral Bisericesc si intronizat in ziua de 9 aprilie 2006, in Catedrala Episcopala "Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu.

Pe plan cultural-religios, s-a remarcat prin publicarea a doua carti, Palamism si secularizare (2000) si Considerarea istorica a cauzelor si consecintelor unirii Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolica (teza de doctorat, Grecia, 2005), a mai multor studii, articole si predici. De asemenea, a desfasurat o intensa activitate de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Romane in tara si peste hotare la manifestari culturale si religioase.

Cu prilejul implinirii celor 8 ani de la hirotonia intru Arhiereu, Ii adresam urarea:

"INTRU MULTI SI FERICITI ANI, PREASFINTIA VOASTRA!"

cu sanatate, bucurii duhovnicesti, alese impliniri si rodnica arhipastorire.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

14 Octombrie 2008

Vizualizari: 343

Voteaza:

8 ani de la hirotonia intru arhiereu a Preasfintitului Dr. Ambrozie, episcopul Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE