81 de ani de la nasterea IPS Nestor Vornicescu


81 de ani de la nasterea IPS Nestor Vornicescu


Acum 81 de ani, la 1 octombrie 1927 se nastea in Lozova-Vornicenilor din tinuturile Basarabiei, din parintii Vera si Vasile Vornicescu, tanarul Nicolae (Nestor), cel care isi va purta crucea prin scolile din Lozova, Neamtu, Bucuresti, Bossey (Elvetia), ajungand la 23 aprilie 1978 Intaistatator al Mitropoliei Olteniei. A slujit douazeci si doi de ani lui Dumnezeu si pastoritilor, ca Mitropolit al Olteniei. A trecut la Domnul in data de 17 mai, anul 2000.

Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Acad. Dr.

Nestor Vornicescu s-a ingrijit pentru semenii si urmasii sai nu numai de cele ale trupului trecator, daruindu-le biserici si manastiri pentru odihna trupeasca intru rugaciune, ci a lasat peste timp o bogata scriere care se adreseza sufletului si mintii.

De la prima sa lucrare, teza de licenta cu tema "Conceptia crestina despre viata“, pana la lucrarea de referinta cu titlul "Primele scrieri patristice in literatura noastra - sec. IV-XVI“, fara a aminti de sutele de studii si articole si zecile de carti care poarta semnatura sa, ne-a transmis dorinta de a ne cunoaste credinta, istoria neamului si, prin acestea, de a reusi sa ne intelegem prezentul si sa ne cladim viitorul.

Roadele bune ale faptelor parintelui Nestor le intalnim pe tot cuprinsul Olteniei, in chip de biserici, manastiri sau colectii de carte si icoane.

Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii!.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

30 Septembrie 2008

Vizualizari: 309

Voteaza:

81 de ani de la nasterea IPS Nestor Vornicescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE