90 de ani de la fondarea Bisericii 'Sfantul Arhanghel Mihail' din Southbridge

Înaltpreasfinţia Voastră,
Înaltpreasfinţite Părinte Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, Preacucernice Părinte Peter-Michael Preble, Parohul Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, SUA,

Iubiţi credincioşi,
Prin voia lui Dumnezeu, la 9 noiembrie 2014, se împlinesc 90 de ani de la fondarea Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, Statele Unite ale Americii, eveniment deosebit pentru viaţa spirituală a tuturor credincioşilor români care, de mai multe generaţii, s-au stabilit în această parte a continentului american.

Este cunoscut faptul că dorinţa membrilor acestei comunităţi de a avea o biserică proprie în care să se închine şi să aducă rugăciuni Bunului Dumnezeu s-a concretizat cu nouă decenii în urmă, prin punerea pietrei de temelie, la 9 noiembrie 1924. Această lucrare de edificare a bisericii din suflet, dar şi de zidire ca locaş de închinare, a influenţat generaţie după generaţie de-a lungul timpului.

Astfel, prin dragostea şi contribuţia multora dintre înaintaşii dumneavoastră, precum şi a celor ce constituiţi astăzi comunitatea de credincioşi ortodocşi ai acestei parohii, s-au adăugat de-a lungul celor nouă decenii şi alte corpuri de clădiri, construite pe lângă biserica parohială, precum „Casa Română“, în care se desfăşoară diferite activităţi social-culturale ale parohiei. De asemenea, la 12 noiembrie 1961, a fost sfinţită noua biserică, mai frumoasă, spre bucuria tuturor credincioşilor.

Totodată, în anul 1971, la aceste realizări s-a adăugat şi înfiinţarea Muzeului parohial Alexandru Macedon, oferind tinerei generaţii o perspectivă istorică importantă pentru cunoaşterea originilor şi continuităţii acestei comunităţi.

Toate acestea la un loc au menirea să întărească credinţa dumneavoastră, mai ales în aceste vremuri aflate într-un proces rapid de globalizare, în care oamenii caută în Biserică un reper major de speranţă, de continuitate şi de conservare a identităţii spirituale şi culturale, etnice sau naţionale.

În acest sens, prin lucrarea sa misionară în ţară şi în diaspora, Biserica Ortodoxă Română cultivă valorile şi faptele bune născute din credinţă, ca mărturie a comuniunii omului cu Dumnezeu în viaţa prezentă şi ca speranţă şi pregustare a vieţii veşnice din Împărăţia Preasfintei Treimi.

Biserica Ortodoxă Română a înţeles să împlinească această lucrare sfântă pentru credincioşii ei din România şi din diaspora mai ales prin slujbele liturgice transmise zilnic de Radio TRINITAS şi Televiziunea TRINITAS ale Patriarhiei Române, care sunt de un real folos duhovnicesc. De asemenea, zidirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă o necesitate liturgică practică şi un simbol al credinţei şi demnităţii poporului român.

Încredinţându-vă de binecuvântarea Noastră, precum şi de bucuria transmiterii acestui mesaj de felicitare, la ceasul sărbătoririi a 90 de ani de la fondarea primei biserici a comunităţii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, Statele Unite ale Americii, ne rugăm Milostivului Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi fericire, precum şi mult ajutor pentru a păstra totdeauna credinţa ortodoxă şi a promova spiritualitatea românească pe continentul american.

Cu preţuire şi părintească binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Mesaj adresat membrilor comunităţii Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Southbridge, Statele Unite ale Americii, cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la fondare.

Sursa: ziarullumina.ro

.

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 126

Voteaza:

90 de ani de la fondarea Bisericii 'Sfantul Arhanghel Mihail' din Southbridge 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE