A VII-a editie a Adunarii Tinerilor ortodocsi din Episcopia Severinului si Strehaiei

Peste 100 de elevi de liceu din Episcopia Severinului si Strehaiei s-au intanit duminica, 7 octombrie, la manastirea Topolnita, in cadrul celei de-a VII-a editii a "Adunarii tinerilor crestin-ortodocsi din Mehedinti".

Manastirea Topolnita este locul unde se desfasoara aceasta actiune a Episcopiei, ce se bucura de inalta binecuvantare a Chiriarhului locului, PS Parinte Episcop Nicodim.Tema de anul acesta "Tinerii in Biserica - rugaciune si slujire" a fost analizata dupa ce in prealabil toti participantii s-au rugat impreuna in timpul Sfintei Liturghii savarsita de parintele consilier al Sectorului Invatamant si Tineret, Ioan Ovidiu Polexa, avand alaturi un sobor de preoti si diaconi.

Dupa acest moment, activitatea a continuat cu discutii pe grupe si in plen, acolo unde discutiile au fost moderate de monahia Emilia Nistoroiu si psihologul Dora Zaharia, moderatori in cadrul discutiilor pe grupe fiind profesorii de religie de la scolile generale si liceele din Drobeta Turnu Severin.

In cadrul discutiilor in plen s-au adus in discutie cateva elemente fundamentale legate de Sfanta Liturghie si anume: Sfanta Euharistie este marturia iubirii divine in lume, ea ramane in centrul vietii Bisericii, modelul trairii crestine fiind prima comunitate de la Ierusalim, aoclo unde impartasirea continua cu Trupul si cu Sangele Domnului constituia "centrul vietii crestine". Sfanta Euharistie este aceeasi cu jertfa de pe Golgota, cu deosebirea ca acum se savarseste in fiecare zi, una fiind sangeroasa iar cealalta nesangeroasa. Prin Sfanta Euharistie se realizeaza comuniunea deplina cu Sfanta Treime, fiind absolut necesara pentru mantuire. Prin Euharistie viata Bisericii in Hristos este realizata pe deplin, caci Sfanta Euharistie reuneste pe toti credinciosii in jurul unui singur Sfant Potir.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

08 Octombrie 2012

Vizualizari: 225

Voteaza:

A VII-a editie a Adunarii Tinerilor ortodocsi din Episcopia Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE