Absolventii Facultatii de Teologie din Sibiu au depus juramantul

Peste 150 de absolventi ai cursurilor de licenta si de master de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu au depus joi, 26 iunie, juramantul de fidelitate si credinta fata de Biserica Ortodoxa. Juramantul teologilor are loc in fiecare an, dupa examenele de licenta si de disertatie, in Catedrala mitropolitana. Ceremonia a fost prezidata de decanul Facultatii de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ.

dr. Aurel Pavel, care i-a felicitat inca de la inceput pe absolventi si le-a amintit semnificatia acestui juramant.

Dintre absolventii cursurilor de licenta, sectia Pastorala, 84 au finalizat si examenele pentru obtinerea titlului de licentiat in Teologie, iar 8 absolventi de la sectia Asistenta Sociala au depus juramantul alaturi de colegii lor. Dintre masteranzi, au trecut prin examenul de disertatie 76 de teologi, de la toate cele trei sectiuni.

Angajamentul depus in fata lui Dumnezeu, iar cei mai merituosi au primit si premii. Ca in fiecare an, absolventii cu rezultate remarcabile la disciplina Istoria bisericeasca universala au primit carti si diplome din partea Lilianei Jivi, sotia regretatului profesor pr. Aurel Jivi. A devenit o traditie la Sibiu ca dupa examenele de licenta, aceste premii sa fie oferite in memoria marelui profesor de Istorie bisericeasca universala.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

28 Iunie 2014

Vizualizari: 655

Voteaza:

Absolventii Facultatii de Teologie din Sibiu au depus juramantul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE