Actiune social-filantropica de Sfintele Pasti la Arhiepiscopia Ramnicului

In preajma Sarbatorilor Invierii Domnului, Arhiepiscopia Ramnicului desfasoara o serie de actiuni social - filantropice cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului. Aceste actiuni constau in pregatirea duhovniceasca (spovedire si impartasire) a unor persoane neajutorate si asistate, batranii si copii din centrele speciale precum si impartirea unor cadouri si ajutoare ce cuprind alimente, imbracaminte si incaltaminte.

Liga Femeilor Crestin Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului desfasoara incepand de astazi, in aceste zile o ampla actiune sociala la sediul organizatiei aflat in incinta Centrului Eparhialdaruind ajutoare de alimente, imbracaminte, incaltaminte, dulciuri si jucarii la peste 280 de familii defavorizatedin judetul Valcea.Actiunea a fost coordonata de psiholog Maria Popescu, presedinta Ligii Femeilor Crestin-Ortodoxe. Reprezentantele organizatiei aduc multumiri tuturor celor care au contribuit la aceasta actiune.

Tot in aceasta perioada sectorul social - filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului va impartii ajutoare si cadouri la centrele de batrani si asistati sociali din Varzaru-Milcoiu, Dragasani si Lungesti - Mamu, urmand ca preotii misionari sa mearga la centrele de copii baieti si fete din Rm. Valcea pentru spovedirea si impartasirea acestora si impartirea de cadouri de Sfintele Pasti.

Arhiepiscopia Ramnicului mai detine si o cantina sociala unde servesc masa zilnic peste 100 de persoane cu situatie materiala precara, care cu ocazia Marelui Praznic al Invierii Domnului vor primii cadouri.

Liga Femeilor Crestine Ortodoxe - este o organizatie de femei care activeaza in sectorul neguvernamental din anul 1992, avand ca principala misiune implicarea femeilor din municipiul Ramnicu-Valcea in viata comunitatii valcene prin doua tipuri de activitati: a)- caritate (indreptata spre cei aflati in nevoi); b)- educatie moral-crestina.

Initiativa infiintarii, pe langa Episcopia Ramnicului, a unei asociatii de femei ce vor milita in spiritul crestin-umanitar, a apartinut Inaltpreasfintiei Sale, Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei. Presedinte de onoare este IPS Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, iar preoti indrumatori din partea Arhiepiscopiei Ramnicului au fost Pr. Victor Barbu si Pr. Ilie Zacheia, iar in prezent Pr. Emanoil Barbut.

In cei 18 ani de activitate, paleta preocuparilor Ligii s-a concretizat intr-o multitudine de activitati, de la descoperirea, evidentierea, diagnosticarea si evaluarea nevoilor sociale ale unor familii numeroase sau persoane singure pana la sprijin material pentru viata de zi cu zi, acordarea de ajutoare medicale pentru interventii de urgenta, informare pe diverse teme, pana la organizarea de simpozioane si actiuni culturale, organizare de pelerinaje la diferite manastiri din tara si din strainatate.

Desi este acreditata, de la inceputul anului 2007, pentru realizarea a doua tipuri de servicii sociale - informare si consiliere (psihologica, juridica, socio-medicala), cea mai mare pondere a serviciilor solicitate o reprezinta ajutoarele materiale si medicale.

Ceea ce s-a schimbat de-a lungul timpului a fost grupul-tinta catre care asociatia si-a indreptat atentia. Desi nu este o regula stricta, in prezent asociatia sprijina acele persoane sau familii aflate temporar intr-o situatie de criza, familii cu foarte multi copii sau persoane varstnice singure, dar neinstitutionalizate.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2012

Vizualizari: 506

Voteaza:

Actiune social-filantropica de Sfintele Pasti la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE