Actiuni umanitare in sprijinul persoanelor defavorizate, la Craiova

Societatea Ortodoxa Nationala a Femeilor Romane (SONFR), filiala Craiova, aflata sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organizat zilele trecute o actiune caritabila la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Reprezentantele SONFR Craiova, in colaborare cu Gradinita „Floare Albastra”, au daruit 65 de pachete cu alimente, jucarii si imbracaminte, copiilor de la Sectia de Oncopediatrie si Sectia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Craiova.

„Ne bucuram ca am putut aduce o bucurie in sufletele acestor copii si ne rugam Bunului Dumnezeu ca si de acum inainte sa reusim sa le intindem o mana de ajutor, sa le mai alinam suferinta. Nu suntem la prima astfel de actiune, ii multumim doamnei directoare Olari Doina, de la Gradinita nr. 40, pentru implicare si pentru dragostea pe care o arata fata de acesti copii”, a spus Adriana Bursuc, presedinta SONFR Craiova.



Si Parohia „Sfantul Calinic Cernicanul” din Craiova, in colaborare cu Scoala nr. 29 “Nicolae Romanescu”, a organizat in aceasta saptamana o actiune umanitara. Astfel, au fost donate pachete cu legume si fructe mai multor famiilii nevoiase din cartierul Facai. Actiunea a avut loc in cadrul proiectului Strategia Nationala de Actiune Comunitara (SNAC), in care este cuprinsa si Scoala nr. 29 “Nicolae Romanescu” Craiova.

„Copiii acestei scoli au adunat legume si fructe pe care le-au adus la parohia noastra, impreuna cu doamna profesoara Chiripus Traudia- Maria. Acestea au fost donate de catre asistentii sociali ai Parohiei „Sfantul Calinic Cernicanul” din Craiova unor familii de etnie rroma din cartierul Facai ce locuiesc in case improvizate, fara curent electric, fara apa si cu multe alte lipsuri materiale”, a precizat Denisa Velea, asistent social la Biserica „Sfantul Calinic Cernicanul”.

(Gabriela Popescu)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

22 Noiembrie 2012

Vizualizari: 818

Voteaza:

Actiuni umanitare in sprijinul persoanelor defavorizate, la Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE