Activitati social-culturale ale Asociatiei Liga Femeilor Crestin Ortodoxe din Ramnicu Valcea

Activitati social-culturale ale Asociatiei Liga Femeilor Crestin Ortodoxe din Ramnicu Valcea la Centrul de Ingrijire si Asistenta de la Zatreni

La Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni s-a desfasurat manifestarea „Iubirea de aproapele meu” organizata de Societatea Culturala „ Anton Pann” Valcea , Biblioteca Judeteana '' Antim Ivireanul” Valcea - Sectia Imprumut Carte pentru Adulti, Sala de Lectura, Sectia Etnografie si Folclor, Liga Femeilor Crestin Ortodoxe – Filiala Valcea, Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul'' din Ramnicu Valcea in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea.

Pornind de la preceptele biblice „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” ( Mt. 22, 39) si "Ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? (Marcu 8, 36-37), Pr. Ilie Ivan, parohul Bisericii „Sfantul Ioan Botezatorul” din Ramnicu Valcea, Prof. Nicolae Dinescu – presedinte Societatea Culturala „Anton Pann”, Ion Maldarascu – istoric, Gigi Posirca – poet, Tatiana Marcoianu – interpret muzica populara, Domnii Iulian Comanescu, Paul Stanisor si Nicu Cismaru, si Zenovia Zamfir – scriitor, membra a Ligii Femeilor Crestin Ortodoxe – Filiala Valcea si initiatoare a proiectului, au adus o unda de bucurie persoanelor aflate in Centrul de Ingrijire si Asistenta de la Zatreni oferindu-le alimente, incaltaminte, haine dar si un mic program artistic.In cadrul intrunirii invitatii au vorbit despre Dumnezeu, despre „iubirea de aproapele”, despre suferinta si despre nobletea sufleteasca. La final, un spectacol de muzica si poezie a facut sa vibreze de bucurie inimile tuturor celor prezenti: invitati, asistati sociali, cadre medicale si angajati ai centrului de Ingrijire si Asistenta.

„Uneori suntem prea grabiti, suntem prea stresati pentru un rasarit de soare, un zambet de copil, pentru a privi in jurul nostru cata frumusete ne-a daruit Bunul Dumnezeu. Alteori, coplesiti de problemele personale uitam ca in jurul nostru sunt semeni aflati in suferinta. Aici la Centrul Social l-am intalnit pe parintele Iov Patrascu, care desi imobilizat in scaunul cu rotile a invatat singur sa citeasca, sa comunice cu cei din jur folosind calculatorul , tastand literele cu degetele de la picioare. Impresionanta si emotionanta povestea sa de viata.”, a spus scriitoarea Zenovia Zamfir, membra a Ligii Femeilor Crestin Ortodoxe din Ramnicu Valcea.

Sursa: arhiram.ro

.

03 Octombrie 2013

Vizualizari: 300

Voteaza:

Activitati social-culturale ale Asociatiei Liga Femeilor Crestin Ortodoxe din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE