Admitere 2008 - Sectia de Teologie Didactica - Caransebes


Admitere 2008 - Sectia de Teologie Didactica - Caransebes

Sectia de Teologie din Caransebes continua traditia invatamantului teologic superior, inceputa in Banatul montan in anul 1865. Ea face parte din Facultatea de Stiinte Economice si Administrative a Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita, institutie de frunte a invatamantului romanesc de stat.

Sectia s-a infiintat in anul 1998, la initiativa P.S. Sale dr. Laurentiu Streza, episcopul de atunci a Caransebesului (actualul Mitropolit al Ardealului), cu dorinta de a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebes. La inceput a functionat cu profesori locali si profesori de la alte facultati de teologie, dar, in prezent, are cadre didactice titulare si bine pregatite. Amintim aici P.C. Pr. prof. univ. dr. Sorin Cosma, P.C. Pr. prof. univ. dr. Vasile Munteanu, Prof. univ. dr. Dumitru Jompan, P.C. Pr. conf. univ. dr. Vasile Petrica.


Pana in anul 2006 sectia a functionat in spatiile oferite de Episcopia Caransebesului, dar, din anul universitar 2006-2007, isi desfasoara activitatile didactice intr-un sediu modern, amenajat prin grija Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita. Sectia de teologie este acreditata definitiv si a condus catre absolvire opt generatii de studenti.


Pentru cei ce doresc sa studieze la Caransebes Teologie Didactica se organizeaza un interviu de admitere in data de 23 iulie a.c. la sediul din Caransebes al facultatii.

Actele necesare pentru inscriere sunt:
Certificatul de nastere - copie legalizata;
Certificatul de casatorie (unde este cazul),
Copie xerox dupa C.I. (B.I.),
Diploma de bacalaureat in original (pentru absolventii promotiei de bacalaureat din iulie 2008 - adeverinta de promovare),
Foaia matricola pentru anii de studiu din liceu,
Adeverinta tip medicala,
4 fotografii (tip B.I.),
Adeverinta de botez,
Recomandarea preotului paroh,
Binecuvantarea arhiereasca
si un dosar plic.


Inscrierile se fac numai la sediul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative din Resita, in perioada 14-22 iulie. Binecuvantarile arhieresti necesare inscrierii se obtin numai personal de la Centrul Eparhial din Caransebes, in zilele de 17 si 18 iulie.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

06 Iulie 2008

Vizualizari: 823

Voteaza:

Admitere 2008 - Sectia de Teologie Didactica - Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE