Adormirea Maicii Domnului - Hramul Catedralei Episcopale din Giurgiu

In fiecare an in ziua de 15 august, Catedrala Episcopala din Giurgiu isi sarbatoreste primul hram prilej de aleasa bucurie duhovniceasca pentru credinciosii eparhiei noastre.
Anul acesta, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, manifestarile religioase dedicate Praznicului Adormirii Maicii Domnului vor debuta sambata, 14 august, incepand cu orele 17.00, cand un sobor de preoti si diaconi vor oficia Slujba Vecerniei cu Litie. De asemenea, in curtea Catedralei Episcopale, intr-un loc special amenajat, vor fi asezate spre inchinare particele din moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, care, anul acesta, in ziua de 23 aprilie, cu prilejul resfintirii Catedralei Episcopale, au fost primite in dar din partea Episcopiei Romano Catolice din Chiavari, provincia Liguria. Totodata, credinciosii vor mai avea posibilitatea sa se inchine atat la particele din moastele Sf.

Nectarie de Eghina cat si la particele din moastele Sfantului Ioan Rusu, acestea din urma vor fi aduse de la Manastirea „Sfantul Ioan Rusu" din localitatea Slobozia de Giurgiu.

Duminica, 15 august, in ziua slavitului praznic al Adormirii Maicii Domnului, parintele Stuparu Emanuel Ioan, Vicar Administrativ, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi va savarsi Sfanta Liturghie.

De asemenea, au fost pregatite si sute de pachete si iconite care vor fi primite in dar de catre credinciosii participanti la eveniment.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

12 August 2010

Vizualizari: 280

Voteaza:

Adormirea Maicii Domnului - Hramul Catedralei Episcopale din Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE