Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia

Sambata, 01 februarie, la Alba Iulia se vor desfasura lucrarile Consiliului Eparhial si al Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia.

Programul zilei va debuta la ora 09.00 cu lucrarile Consiliului Eparhial apoi de la ora 10.00 Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va oficia slujba de Te Deum si va rosti un cuvant in calitate de presedinte al Adunarii Eparhiale.

Lucrarile vor continua cu prezentarea rapoartelor generale anuale ale consilierilor eparhiali, pe anul 2013 si luarile de cuvant din partea participantilor.

Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia are in cuprinsul sau judetele Alba si Mures si este impartita in 10 protopopiate, cate 5 in fiecare judet.

Mai multe detalii ne-a oferit parintele Eugen Moldovan, Consilier Administrativ-bisericesc al centrului nostru eparhial:

"Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, economice, culturale, social-filantropice si patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din 30 de reprezentanti ai clerului si ai credinciosilor, alesi pe o perioada de patru ani, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, persoane care s-au implicat in viata comunitatilor de unde provin, dovedind o viata morala si religioasa ireprosabila.

Sub presedintia Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu,va avea loc la Alba Iulia reuniunea anuala a Consiliului si Adunarii eparhiale, a Arhiepiscopiei Alba Iuliei. La acest eveniment important pentru viata Eparhiei, raportorii vor prezenta bilantul activitatii celor patru sectoare de activitate, dupa care se vor supune aprobarii directiile de actiune si proiectele principale pentru anul 2014.

La aceasta intalnire vor lua parte si invitati, care nu fac parte din Consiliul si Adunarea eparhiala."

Sursa: reintregirea.ro

31 Ianuarie 2014

Vizualizari: 172

Voteaza:

Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE