Adunarea Protopopiatului pentru Estul SUA la Southbridge, MA

Cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop Nicolae si in prezenta PS Episcop Ioan Casian, P.C. Protopop Nicholas Apostola a convocat preotii si delegatii parohiilor din protopopiatul de Est al SUA al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi la parohia Sf. Mihail din Southbridge, Massachusetts pentru doua zile de sedinta.

Vineri 15 noiembrie delegatii s-au intalnit in sala de mese a parohiei inaintea sedintei.

Dupa rugaciunea de deschidere si binecuvantarea IPS Nicolae, s-a facut prezenta parohiilor si a urmat o prezentare despre Ortodoxie si Media. Prezentarea a fost facuta de Pr. Peter Preble de la parohia Sf. Mihail si Pr. Gregory Christakos din Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca si a cuprins idei despre folosirea internetului (bloguri, Facebook, Twitter, YouTube) in pastoratia din parohii. A urmat o discutie vie despre anumite limite ale folosirii internetului si media. S-a afirmat faptul ca media nu inlocuieste intalnirea fata catre fata cu credinciosii.

Dupa o scurta pauza Jennifer Nahas, director executiv al Asociatiei Crestin-Ortodoxe a Studentilor (Orthodox Christian Fellowship) a prezentat delegatilor lucrarea acestei asociatii. Doamna Nahas a vorbit despre apropiata excursie de primavara la Valea Plopului intre 22-29 martie 2014, despre locurile disponibile si posibilitatea contactarii doamnei Donna Elias, coordonatoarea programelor nord americane, la donna@ocf.net.

Bogdan Neacsiu, masterand la Facultatea St. Vladimir din New York, a prezentat o lucrare despre PS Episcop Andrei Moldovanu cu ocazia comemorarii sale la 50 de ani de la trecerea la cele vesnice. Lucrarea a inclus prezentarea vietii in Romania si a misiunii in America. O slujba de pomenire a fost tinuta in biserica sambata dimineata inainte de reluarea lucrarilor Adunarii. A urmat cina pregatita de Asociatia doamnelor de lla parohia Sf. Mihail. Seara s-a incheiat cu o intalnire a clerului si a ierarhilor privind probleme pastorale.

Sambata 16 noiembrie Adunarea a continuat cu prezentarea situatiei financiare si a planurilor pentru viitorul Arhiepiscopiei. Apoi Pr. Daniel Ene a prezentat o lucrare despre viata si misiunea Sf. Imparati Constantin si Elena cu ocazia cinstirii lor in Arhiepiscopia noastra. Prezentarea, facuta cu multa pasiune, s-a axat pe viata si misiunea Sf. Elena, pe importanta ei pentru Biserica Ortodoxa si crestinism in general. Au urmat rapoarte ale Asociatiei Doamnelor (AROLA) si a Comisiei de Educatie a Arhiepiscopiei. S-a anuntat tabara de iarna cu tinerii dupa Craciun in zona statului New York.

P.C. Pr. Nicolai Buga si parohia Sf. Treime din Philadelphia vor gazdui urmatoarea Adunare de protopopiat din 2015. In incheiere s-au exprimat multumiri credinciosilor parohiei Sf. Mihail pentru organizarea acestei intalniri si li s-a oferit o frumoasa icoana.

Sursa: romarch.org

.

20 Noiembrie 2013

Vizualizari: 166

Voteaza:

Adunarea Protopopiatului pentru Estul SUA la Southbridge, MA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE