Agapia la usa ministerelor

 

Reabilitarea drumurilor catre manastirile Agapia si Varatec va incepe in doua saptamini, a promis prefectul de Neamt, Toader Mocanu. Cele doua drumuri, probabil cele mai proaste din Neamt, au fost subiectul unor lungi dezbateri, la care au participat pe rind, toate autoritatile din Neamt, incepind cu cele locale si terminind cu parlamentarii. Ieri, primarul de Agapia, Vasile Cucos s-a intilnit cu senatorul liberal Serban Stratila la Bucuresti, pentru o discutie la Ministerul Transporturilor. In special la Agapia, unde cutitul a ajuns la os si a scos saptamina aceasta oamenii in strada.

 

Soseaua catre una din cele mai mari si mai frumoase obiective turistice din Moldova - Manastirea Agapia- arata ca dupa un bombardament recent si asta din cauza unor nelamuriri juridice care tin de vreo 2-3 ani, in care drumul era cind la Consiliul Judetean, cind la Ministerul Transporturilor, cind la Compania Nationala de Drumuri.

S-ar putea spune ca rezolvarea lor a fost grabita de protestul partial spontan al oamenilor (cu girul administratiei publice locale), insa, din ancheta pe care ziarul nostru a facut-o in urma cu trei saptamini, rezulta ca, cel putin trei parlamentari - Vasile Pruteanu, Serban Stratila si Marius Rogin - au avut mai multe intrevederi cu ministrul Transporturilor pe marginea acestei teme si ca OK-ul dat de minister era doar o chestiune de timp: "Ieri, spune prefectul de Neamt, Toader Mocanu, dl senator Serban Stratila a stat de vorba la Bucuresti, la minister, cu dl. primar Vasile Cucos, despre aceasta problema. Si dl. primar Gheorghe Stefan a vorbit cu dl. ministru Vladescu, s-au facut numeroase interventii pentru aceste drumuri. Le-am promis oamenilor din zona ca in doua saptamini vom incepe lucrarile".

 

Agapia mai este in vizorul autoritatilor prin proiectul de Reabilitare a Arealului Turistic Manastirea Agapia, care ar fi trebuit sa fie pina la aceasta data, incheiat. Cum acest proiect se desfasoara prin Ministerul Integrarii Europene in mare parte pe bani europeni, Jonathan Scheele a facut o vizita in zona anul trecut, in toamna, ocazie cu care a repetat de mai multe ori, cu zimbetul pe buze si fara sa se lase aburit de promisiuni romnesti, ca s-a intirziat. Nici pina acum nu a fost finalizat, fapt care face ca astazi, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, sa fie prezent in comuna. "Cred ca se va rupe contractul cu firma bacauana din subantrepriza", spune prefectul Toader Mocanu, "pentru ca nu a respectat termenii contractului".

 

Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, a fost interceptat de stareta Manastirii Agapia, Olimpiada Chriac, cind a vizitat arealul turistic, pe marginea starii jalnice a drumurilor. Maica stareta a incercat marea cu degetul: Scheele a zimbit iar consilierii sai au raspuns tot zimbind, in engleza ca incercarea staretei este buna. Ministerul Integrarii Europene va fi insotit astazi, la Agapia, de prefectul Toader Mocanu.

Mariana OLTEAN

Ziarul Ceahlaul

.

03 Septembrie 2006

Vizualizari: 2271

Voteaza:

Agapia la usa ministerelor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE