Ajunul sarbatorii Sfantului Antipa de la Calapodesti la Catedrala din Roman

Miercuri 9 ianuarie, in ajunul hramului Sf. Antipa de la Calapodesti, ocrotitor spiritual al Paraclisului Arhiepiscopal de la Roman si al Eparhiei Romanului si Bacaului, PS Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a oficiat la Catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Sfanta liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cadrul dumnezeiestii slujbe a fost hirotonit in treapta de preot diaconul Cristinel-Vasile Lungu pe seama Parohiei „Sf. Voievozi”, Slobozia-Urechesti, Protopopiatul Sascut.

Tot in cadrul Sfintei Liturghii, PS Ioachim a pomenit pe vrednicul de pomenire IPS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei trecut la cele vesnice in data de 7 ianuarie.

La ora 16.00 PS Parinte Episcop Ioachim, inconjurat de soborul preotilor consilieri si inspector ai Centrului Eparhial, precum si preoti slujitori din Protopopiatul Roman, a oficiat Slujba Vecerniei. Apoi, a urmat procesiunea cu icoana Sf. Cuv. Antipa si racla cu sfinte moaste din Catedrala Arhiepiscopala, care au fost depuse in Paraclisul arhiepiscopal spre inchinarea credinciosilor. Aici, Preasfintia Sa a oficiat slujba Acatistului Sfantului Antipa de la Calapodesti.

Sursa: epr.ro
 

Pe aceeaşi temă

10 Ianuarie 2013

Vizualizari: 275

Voteaza:

Ajunul sarbatorii Sfantului Antipa de la Calapodesti la Catedrala din Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE