Alegeri pentru Adunarea Eparhiala in Episcopia Caransebesului

In conformitate cu adresa Cancelariei Sfantului Sinod nr. 10.528/2013 privitoare la stabilirea calendarului alegerilor pentru organismele deliberative si executive eparhiale din perioada 2014-2018 si potrivit deciziei patriarhale nr.1/2014, in temeiul art. 65-67 din Regulamentul pentru alegerea, functionarea si dizolvarea organismelor deliberative si executive in parohiile, protopopiatele si eparhiile din Patriarhia Romana, potrivit hotararii Permanentei Consiliului Eparhial cu nr.

520-D/2014, joi, 8 mai, in Episcopia Caransebesului au avut loc alegerile membrilor clerici si mireni in Adunarea Eparhiala. Pentru buna desfasurare a alegerilor, in fiecare dintre cele zece circumscriptii care s-au organizat in Eparhia Caransebesului, a fost cate un delegat eparhial, care a si prezidat colegiul electoral preotesc si mirenesc.

In deschidere delegatii eparhiali au aratat importanta intrunirii, citindu-se ordinul circular nr.530/A, prin care se dispune alegerea membrilor Adunarii Eparhiale pentru o perioada de patru ani in mandatul 2014-2018. Au fost prezentate listele cu preotii inscrisi in Cercul electoral si a urmat constituirea birourilor electorale prin alegerea a doi preoti si un secretar, din randul membrilor prezenti. In continuare s-au desfasurat alegerile membrilor in Adunarea Eparhiala, prin vot secret. La acest scrutin, dupa randuiala, s-au ales zece membrii clerici si douazeci de membri mireni, pe o perioada de patru ani.Cei 30 de membrii alesi au primit mandatele pe care le vor prezenta la constituirea Adunarii Eparhiale a eparhiei Caransebesului. Alesii vor reprezenta clerul si poporul in forul deliberativ de conducere al eparhiei in urma validarii de catre Cancelaria Sfantului Sinod.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

11 Mai 2014

Vizualizari: 154

Voteaza:

Alegeri pentru Adunarea Eparhiala in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE