Anul Nou sarbatorit la catedrala episcopala din Caransebes

In prima zi a anului civil, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului a savarsit Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare la catedrala episcopala „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes.

In ajunul Anului Nou, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului a savarsit slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos insotit de rugaciuni de multumire pentru binefacerile primite in anul ce a trecut si de rugaciuni la intrarea în noul an, la catedrala episcopala „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes in prezenta unui numar impresionant de credinciosi.In prima zi a anului civil, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului a savarsit Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, la catedrala episcopala „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes. In cadrul Sfintei Liturghii s-au citit rugaciuni de multumire catre atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra eparhiei in anul 2013, rugand deopotriva mila Sfintei Treimi de a milui preotii si credinciosii Episcopiei Caransebesului si in noul an.

Preasfintitul Lucian a aratat bucuria de a sluji la sarbatoarea Taierii Imprejur cea dupa trup a Domnului si Sfantul Vasile cel Mare impreuna cu clericii si numerosi credinciosi: „Ca in fiecare an la Praznicul Taierii Imprejur a Domnului nostru Iisus Hristos am slujit la catedrala episcopala clerici si popor, rugandu-ne lui Dumnezeu sa ne ajute si sa binecuvinteze cununa anului care a inceput.

Ne-am bucurat sa vedem ca multi credinciosi si-au adus aminte ca este zi de sarbatoare, zi de bilant sufletesc si material pentru fiecare dintre noi. De asemenea ne-am rugat bunului Dumnezeu sa ne ajute ca si anul acesta sa fie un castig pentru mantuirea sufletelor noastre”.La final chiriarhul a urat tuturor care poarta numele Sfantului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani multi si fericiti si tuturor celor prezenti la sfanta slujba le-a daruit iconite si calendare. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Ianuarie 2014

Vizualizari: 226

Voteaza:

Anul Nou sarbatorit la catedrala episcopala din Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE