Apel de suflet pentru noua Catedrala ortodoxa Invierea Domnului

Noua Catedrala Episcopala cu hramul "Invierea Domnului" din Oradea este un simbol al Oradiei si al Bihorului, atat din punct de vedere arhitectonic, cat mai ales bisericesc, cultural si national.

Acest sfant lacas se afla in constructie de multa vreme, fapt pentru care se doreste ca lucrarile sa fie terminate in cel mai scurt timp posibil si, astfel, sa fie integrat circuitului socio-cultural al orasului, cu atat mai mult cu cat, in anul 2010, Episcopia Ortodoxa Romana a Oradiei aniverseaza 90 de ani de la reinfiintare, un moment cu bogate semnificatii. Acest lucru nu poate fi dus la bun sfarsit fara sprijinul substantial din partea tuturor oamenilor de bine, a celor care conduc destinele orasului, judetului si tarii, a iubitorilor de Biserica si Neam.

In acest scop, Adunarea Eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, intrunita in sedinta ordinara de lucru in data de 16 ianuarie 2009, analizand stadiul lucrarilor de constructie la noua Catedrala Episcopala "Invierea Domnului"din Oradea, a hotarat ca in acest an sa se intensifice demersurile pentru strangerea de fonduri, in vederea finalizarii lucrarilor la noua Catedrala.

De aceea, facem un apel calduros tuturor institutiilor si credinciosilor din Oradea si judetul Bihor de a veni in sprijinul acestui deziderat, incredintandu-i ca orice danie si jertfa oferita lui Dumnezeu nu ramane fara rasplata.

Donatiile se pot face in contul RO97RNCB0032046482930001, deschis la Banca Comerciala Romana Oradea, sau la Catedrala noua "Invierea Domnului" din Oradea.

Biroul de Presa al Episcopiei Oradiei

28 Aprilie 2009

Vizualizari: 422

Voteaza:

Apel de suflet pentru noua Catedrala ortodoxa Invierea Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE