Asezamantul social 'Sfantul Vasile cel Mare' din Alba Iulia implineste 8 ani de existenta

Centrul rezidential pentru copii „Sfantul Vasile cel Mare” implineste astazi, 10 noiembrie 2011, 8 ani de existenta in slujba copiilor cu probleme sociale. Centrul a luat fiinta in anul 2003, ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, Consiliul Local Alba – Serviciul Public de Asistenta Sociala Alba Iulia si Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz, Germania.

Asezamantul functioneaza intr-o cladire donata in rosu de catre o familie de oameni cu inima buna si cu sufletul deschis spre necazurile copiilor nevoiasi, pentru care familia a devenit prea devreme un mediu de vietuire ostil. Misiunea acestui Centru Rezidential este de a imbunatati starea fizica si psihica a copiilor care au suferit o forma de abuz din partea unui adult sau a unui copil mai mare, sau sunt in pericol de a deveni victime ale abuzului, in vederea dezvoltarii armonioase a personalitatii si a formarii unui caracter crestin autentic, sub grija atenta a Bisericii.

Asezamantul are o capacitate de 15 locuri, in prezent ocrotind 12 copii si tineri cu varsta intre 9 si 20 de ani.

In tot acest drum de 8 ani impreuna cu copiii, apropierea sufleteasca fata de necazurile si problemele lor a dus la crearea in sanul Centrului „Sfantul Vasile cel Mare” a unei mari familii, in care fiecare suflet si-a gasit sprijinul fizic si emotional, pentru a depasi stari si trairi interioare greu de imaginat.

Cu ocazia aniversarii, s-a renovat interiorul asezamantului in mare parte si sunt in curs de finalizare lucrarile de reabilitare termica (montarea unor panouri solare pentru apa calda si caldura), incercand din rasputeri sa cream o atmosfera cat mai calda si mai confortabila pentru copii. Totodata, sarbatoarea este marcata si de premierea celor mai bune rezultate la invatatura pe care le au copiii si a realizarilor lor din aventurile taberelor de vara din acest an.

In ambianta de sarbatoare, va avea loc o slujba de binecuvantare a Centrului, la care vor participa prietenii si partenerii nostri in activitatile pe care le intreprindem impreuna cu copiii.

Sursa: Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia
 

10 Noiembrie 2011

Vizualizari: 202

Voteaza:

Asezamantul social 'Sfantul Vasile cel Mare' din Alba Iulia implineste 8 ani de existenta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE