Ateliere de Aptitudini si Competente in Parohia Paltinata

În Parohia Păltinata din Protopopiatul Oneşti au avut loc în perioada 5 iulie-31 august 2014 Atelierele de Aptitudini şi Competenţe "Sfânta Filofteia". Întâlnirile s-au desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Timp de aproape două luni, copiii din Parohia Păltinata, Protopopiatul Oneşti, judeţul Bacău, au participat la Atelierele de Aptitudini şi Competenţe "Sfânta Filofteia".

Pe parcursul verii, cei mici au fost aşteptaţi la cursurile de teatru, dans, muzică şi quilling. Într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, după-amiezile au trecut într-un mod folositor. Coordonatorii acestei activități au abordat texte din Marin Sorescu, fabule şi scenete jucate de mari actori români. Băieţii au făcut cunoştinţă cu notele muzicale şi au dat glas versurilor Baladei Sfinţilor Brâncoveni. Fetele au realizat un dans de majorete, pe ritmuri vesele, în timp ce atelierul de quilling a fost marea surpriză ”colorată” a verii. "La sfârşitul cursurilor, participanţii s-au bucurat de o drumeţie la Slănic Moldova şi la Târgu Ocna. Focul de tabără, vizitele la izvoarele şi cascada din primul oraş-staţiune amintit în documente, dar şi jocurile educative destinate consolidării muncii în echipă, au reprezentat răsplata pentru seriozitatea de care au dat dovadă în cadrul frumoaselor zile petrecute la biserică", a relatat Cristiana Chircu, coordonatorul proiectului. În ultima zi de vară, micii artişti le-au arătat părinţilor, bunicilor şi prietenilor, printr-un program artistic bine structurat, aptitudinile dezvoltate în cadrul “familiei de la biserică”. Copiii au fost premiaţi cu rechizite şi diplome şi s-au bucurat de prezenţa oficialităţilor care au luat parte la festivitate. Cea de-a treia ediţie a activităţilor desfăşurate în Parohia Păltinata, sub ocrotirea Sfintei Filofteia, s-a încheiat într-un cadru emoţionant. “M-am bucurat sa văd deschiderea şi receptivitatea cu care au participat copiii la aceste cursuri. Noi am încercat să le oferim posibilitatea de a experimenta diverse activităţi, de care nu au parte, locuind în mediul rural. Licărul lor de fericire m-a făcut să tresar la rândul meu, de fiecare dată când am premiat câte un mic artist", a concluzionat părintele paroh Valentin Chircu.

Sursa: epr.ro

.

04 Septembrie 2014

Vizualizari: 94

Voteaza:

Ateliere de Aptitudini si Competente in Parohia Paltinata 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia paltinata

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE