Au fost desemnati candidatii propusi pentru scaunul vacant de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului

În ziua de sâmbătă, 13 decembrie 2014, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, s-a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, urmată de parastasul pentru vrednicul de pomenire Eftimie Arhiepiscopul, la trecerea a 40 de zile de la mutarea sa la Domnul.

După acest moment de pioasă evocare, în sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, întrunit sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, a desemnat drept candidaţi la scaunul vacant de Arhiepiscop al Eparhiei Romanului și Bacăului pe Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, şi pe Preasfinţitul Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

În după amiaza aceleași zile, la Reședința Mitropolitană din Iași, a avut loc şedinţa de consultare a Sinodului Mitropolitan cu Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, şedinţă la care au participat membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cărora li s-au alăturat, potrivit normelor statutare, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sf.

M. Mc. Gheorghe” din Roman.

În urma consultărilor, membrii Adunării Eparhiale au susţinut, prin vot, în unanimitate, cele două candidaturi propuse de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Numele celor doi candidaţi desemnaţi vor fi comunicate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care va decide, prin alegere, în zilele de 16-17 decembrie a.c., numele noului Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor

.

15 Decembrie 2014

Vizualizari: 111

Voteaza:

Au fost desemnati candidatii propusi pentru scaunul vacant de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE