Beneficiarii sumelor din colectele realizate de Fondul Central Misionar din Duminica Ortodoxiei

In prima duminica din Postul Mare, numita Duminica Ortodoxiei se vor face colecte pentru Fondul Central Misionar in toate lacasurile de cult din cuprinsul Patriarhiei Romane. Banii colectati sunt destinati lucrarii misionare, sociale si caritative a Bisericii Ortodoxe Romane.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele protosinghel Onufrie Cotos, consilier patriarhal la Sectorul Economic - Financiar al Patriarhiei Romane: „Din totalul sumelor care se strang la Centrele Eparhiale vor fi trimise catre Patriarhia Romana doar 60%. Din procentul de 60%, care ajunge la Patriarhia Romana, 50% din aceasta suma va fi destinata pentru parohii, in vederea completarii salariilor preotilor, care au parohii cu venituri foarte reduse. Din care 70% va fi distribuit catre Episcopia Covasnei si Harghitei, care este intr-o situatie speciala, iar 30% va fi repartizat in mod egal Centrelor Eparhiale din cuprinsul Patriarhiei Romane.

Diferenta de 50% a Fondului Central Misionar, revenit Patriarhiei Romane, va fi distribuit catre centrele misionare externe, care sunt la dispozitia Patriarhiei Romane, in mod special catre eparhiile nou-infiintate, acest ajutor constand in obiecte bisericesti, vesminte preotesti, carti de cult si in acelasi timp pentru ajutorarea la salariilor preotilor sau noilor posturi infiintate”.
 

.

19 Februarie 2010

Vizualizari: 353

Voteaza:

Beneficiarii sumelor din colectele realizate de Fondul Central Misionar din Duminica Ortodoxiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE