Binecuvantare arhiereasca la Catedrala Pogorarea Sfantului Duh din Onesti

In contextul Anului Omagial al Sfintei Euharistii, preotii din Protopopiatul Onesti au participat la Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la Catedrala ”Pogorarea Sfantului Duh” din Onesti. De asemenea, Preasfintia Sa a oficiat si o slujba de pomenire a eroilor romani cazuti pe campul de lupta in Primul Razboi Mondial.

A devenit o traditie ca, la inceput de an, preotii Protopopiatului Onesti sa se intalneasca in rugaciune la Catedrala "Pogorarea Sfantului Duh". Anul acesta, in contexul Anului Omagial al Sfintei Euharistii, la Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, au participat peste 100 de preoti, care au fost impartasiti cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos de catre Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. "Preotii s-au impartasit din acelasi potir si apoi au ingenunchiat in timpul rugaciunii de dezlegare citite de catre Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul.

Anul acesta, Sfantul Sinod a randuit sa avem ca obiectiv al manifestarilor cultural-religioase Taina Sfintei Marturisiri si Taina Sfintei Impartasanii. Putem spune ca la Onesti au debutat manifestarile dedicate Anului Omagial 2014. Am avut un moment deosebit dedicat Sfintilor Martiri Brancoveni asezand astazi icoana lor spre inchinarea preotilor si credinciosilor. Intrucat anul acesta se implinesc 100 de ani de cand a inceput Primul Razboi Mondial, s-a savarsit Parastasul pentru eroii cazuti pe front pe Valea Trotusului. Ne-am bucurat de binecuvantarile venite din partea Preasfintitului Ioachim Bacauanul si de urarile de sanatate, sfintenie si putere in anul care a inceput. Prin impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos, nadajduim ca Dumnezeu sa ne ocroteasca de boli, de necazuri, de dureri. Ierarhul nostru s-a rugat ca peste noi sa coboare lumina Preasfintei Treimi, care sa ne lumineze inima, mintea si sufletele in toate zilele vietii noastre. Anul acesta se implinesc 520 de ani de cand s-a sfintit Biserica din Borzesti, ctitorita de Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza mai multe manifestari cultural-religioase in protopopiatul Onesti pentru a marca asa cum se cuvine aceste momente deosebite", a declarat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onesti.


Sursa: epr.ro

.

14 Ianuarie 2014

Vizualizari: 861

Voteaza:

Binecuvantare arhiereasca la Catedrala Pogorarea Sfantului Duh din Onesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE