Binecuvantare pentru Centrul de instruire militara 'Decebal' din Sibiu

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului a participat vineri, 22 iunie la manifestarile dedicate implinirii celor 70 de activitate a Centrului de Instruire pentru comunicatii si Informatica "Decebal" din Sibiu. Ierarhul a oficiat o slujba de multumire, i-a binecuvantat pe militari si a primit din partea conducerii emblema centrului militar.

Evenimentul a adunat in incinta centrului amintit, atat pe studentii militari cat si pe cadrele didactice, conducerea unitatii militare, ofiteri, reprezentanti ai Garnizoanei Sibiu, autoritati locale si judetene, amintind pe prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli, precum si familiile tinerilor care studiaza la Sibiu arma comunicatiei si informaticii.

IPS Mitropolit Laurentiu si preotul militar Calin Samarghitan, impreuna cu alti slujitori, au oficiat o slujba de binecuvantare a militarilor din centrul de la Sibiu, dupa care au urmat cuvantarile invitatilor. Astfel, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent Stefan Danila, a transmis mesajul de elicitare din partea ministrului de interne, Corneliu Dobritoiu.Generalul-locotenent Stefan Danila a conferit apoi, Emblema de Onoare a Comunicatiilor si informaticii mai multor ofiteri de la centrul de instruire militarya din Sibiu. De asemenea, centrul de la Sibiu a primit distinctii si de la seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul-maior primit Niculae Tabarcea, dar si de la loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral de flotila Cristea Cucosel.

Multumirile pentru distinctiile primite au venit din partea comandantului centrului sibian, colonel dr. Dorin Chirca. Comandantul a oferit invitatilor de seama diploma aniversara, insigna si placheta de onoare, insemnul heraldic si fanionul Centrului “Decebal”, precum si materiale informative.

Lacasuri de cult pentru militari

In viitorul apropiat, Centrul de instruire militara “Decebal” va avea si un lacas de cult, pentru a raspunde cerintelor pastorale si duhovnicesti ale militarilor de aici. Prin acest proiect, se subliniaza inca o data legatura dintre cele doua institutii de capatai din tara noastra.

“Am participat la acest eveniment cerand de la Dumnezeu binecuvantare asupra acestei unitati militare si mai ales multumire pentru binefacerile revarsate in acesti 70 de ani de activitate. Avem o legatura stransa cu unitatile militare din Sibiu si cu Academia Fortelor Terestre, in asa fel incat prezenta noastra este intotdeauna dorita si creeaza o bucurie pentru cei care ne-au invitat. Avem in perspectiva zidirea a doua biserici, una pentru aceasta unitate si a doua pentru alta unitate militara din oras. Prin aceasta aratam stransa legatura dintre Biserica si Armata. Parintele Calin Samarghitan ne aduce mereu aproape de ofiteri, militari si studentii acestei institutii militare” a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Ceremonia de la centrul militar din Sibiu s-a incheiat cu defilarea corpului de studenti si a cadrelor didactice, precum si cu vizitarea pavilioanelor expozitionale pregatite pentru aceasta sarbatoare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.

25 Iunie 2012

Vizualizari: 399

Voteaza:

Binecuvantare pentru Centrul de instruire militara 'Decebal' din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE