Binecuvantare pentru credinciosii Parohiei Timisoara-Freidorf

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a fost prezent duminica aceasta în mijlocul credincioşilor din Parohia Timişoara-Freidorf, Protopopiatul Timişoara I. Aici, Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de un sobor de preoţi şi diaconi condus de către pr. Ionel Popescu, vicar eparhial, precum şi de numeroşi enoriaşi ai parohiei.

Chiriarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul “Pogorârea Sfântului Duh” ridicată în anul 1975. După slujbă, Mitropolitul Banatului a sfinţit lucrările de pictură şi restaurare realizate la sfântul locaş în anul ce a trecut. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan i-a acordat preotului paroh Mircea Lăutaş distincţia de iconom stavrofor în semn de preţuire şi apreciere pentru strădania depusă în cei patruzeci de ani de slujire la Sfântul Altar spre Slava lui Dumnezeu şi folosul duhovnicesc al enoriaşilor încredinţaţi spre păstorire.

În cuvântul de învățătură adresat la final credincioșilor, Înaltpreasfinția Sa a evindențiat învățăturile scripturistice desprinse din pericopa evanghelică duminicală de la Matei 4, 12-17, ce anunță începutul lucrării de propovăduire a Mântuitorului Iisus Hristos.

Parohia Freidorf, de pe raza protopopiatului Timişoara I, cuprinde 970 de familii cu 2790 de credincioşi şi are ca slujitori pe pr. Mircea Lăutaş, pr. Ion Văran și pr. Mircea Roşoiu. Biserica parohială cu hramul „ Pogorârea Sfântului ” a fost ridicată între anii 1975- 1980, iar slujba de târnosire a acesteia a fost oficiată la 6 iulie 1980 de către Înalt Preasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului şi Preasfinţitul Timotei Lugojanul, episcop- vicar al eparhiei, în prezent Arhiepiscop al Aradului. Pictura veche a sfântului lăcaş a fost realizată de prof. Ioan- Sulea Gorj, ajutat de pictorul Ioan Somesan, iar cea nouă de către Eugen și Florica Papici din Turnu Severin.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

12 Ianuarie 2016

Vizualizari: 152

Voteaza:

Binecuvantare pentru credinciosii Parohiei Timisoara-Freidorf 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE