Binecuvantare pentru viitorii medici si farmacisti

Absolventii Facultatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti au primit binecuvantare din partea Bisericii. Evenimentul a avut loc luni, 26 noiembrie 2012.

Zeci de absolventi ai generatiei 2012, au fost prezenti la Manastirea Antim din Capitala unde Episcopul Vicar Patriarhal, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, a oficiat o slujba de binecuvantare, dupa cum ne informeaza Radio TRINITAS.

Din soborul slujitor a facut parte si arhim. Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale si Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor, dar si parintele arhim. Teofil Anastasoaie, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

„Traim astazi un moment special, acela al innodarii unei traditii practicate in Iasi si aici in Bucuresti si anume rugaciunea de binecuvantare a farmacistilor si medicilor care si-au incheiat studiile in Universitate. Aceasta traditie s-a infiripat in anul 1998 la solicitarea absolventilor Facultatii de Medicina si Farmacie din Iasi, la initiativa conducerii Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi din Romania. De aceea, dragi medici si farmacisti de acum suntem bucurosi de prezenta dumneavoastra aici la aceasta slujba si va dorim ca in activitatea in care intrati acum dupa examenul de rezidentiat sa va bucurati de binecuvantarea lui Dumnezeu si sa aveti permanent sufletele pline de iubirea la care ne-a indemnat astazi Sf. Ap. Pavel prin textul acesta atat de frumos. Dragostea care nu cade niciodata sa fie valoarea centrala a activitatii voastre. Va felicitam pentru examenul de ieri si pentru rezultatele obtinute si chiar daca nu ne multumesc intotdeauna ele reprezinta doar o etapa in viata noastra, importanta este activitatea pe care o vom desfasura de acum in acolo in folosul semenilor nostri. Va felicitam si va dorim o cariera de succes”, a spus Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcopul Vicar Patriarhal.

De asemenea, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul a transmis binecuvantarea si felicitarile Preafericitului Parinte Patriarh Daniel tinerilor absolventi la inceputul acestei noi etape din viata lor, iar ca semn de binecuvantare din partea Preafericirii Sale le-a oferit cate un Acatist al Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina si o iconita cu Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi, informeaza Ziarul Lumina.

"La inceputul carierei noastre este foarte important ca am primit aceasta binecuvantare, sa stim ca Dumnezeu este langa noi si sa ne rugam ca El sa ne apere si sa ne ajute", a spus absolventul Ioan Cristian.

"Am incercat sa organizam cat mai bine acest eveniment. Cu toate ca am fost ocupati cu examenul de rezidentiat, ne-am dorit foarte mult sa participam la aceasta slujba, despre care am auzit ca a mai fost oficiata si la Iasi", ne-a spus Mihaela, tanara absolventa.

Actiunea a fost organizata cu sprijinul Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi Romani.

Prima slujba de binecuvantare pentru medici si farmacisti a fost oficiata in anul 1998 la Iasi si a fost organizata, ca si evenimentul de ieri, de Asociatia Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi Romani (AMFOR), organism infiintat in 1994 la initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in timpul pastoririi ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

27 Noiembrie 2012

Vizualizari: 807

Voteaza:

Binecuvantare pentru viitorii medici si farmacisti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE