Binecuvantari arhieresti de 'Zilele Craiovei'

Sfarsitul lunii mai a fost incununat de cateva activitati notabile pentru viata Bisericii din Oltenia. Astfel, activitatile dedicate zilelor municipiului Craiova, au primit binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu, prezent in mijlocul oficialitatilor locale in ziua de vineri, 30 mai, cu prilejul galei festife a Consiliului judetean Dolj.

Evenimentul a fost gazduit de Opera Romana, adunand laolalta personalitati de seam din viata urbei, dar si pe cei mai silitori elevi, premiati, laolalta cu profesorii coordonatori, pentru rezultatele meritorii obtinute la olimpiadele nationale si internationale. In cadrul intlnirii au fost decernate trei titluri de cetatean de onoare al orasului, pentru: sublocotenentul Claudiu Constantin Vulpoiu (postmortem), actorul Marcel Iures si chitaritul Radu Ionescu.

In deschiderea intalnirii, IPS Parinte Irineu a felicitat initiativa primariei municipale in vederea promovarii si sustinerii demersului de a aseza Craiova pe lista capitalelor culturale europene.

„Orasul nostru este locul binecuvantat in care crestem, invatam, ne formam spre a deveni persoane responsabile in viata sociala. Aici ne intoarcem de fiecare data cu bucurie si tot de aici primim energia care ne propulseaza de fiecare data mai departe. Venim in orasul nostru ca la o binecuvantare si de aceea cu totii suntem datori sa-l pastram cu sfintenie, ca pe un dar de la Dumnezeu”, a mai spus Mitropolitul Olteniei.

In cadrul festivitatii de premiere, elevul Victor Muscalu, de la Seminarul Teologic „Sfantul Grigorie Teologul” din Craiova, a fost evidentiat pentru premiul obtinut la olimpiada nationala de Religie. Profesorul sau coordonator este diac. Cristian Staiculescu.

Anul acesta, zilele municipiului Craiova au fost marcate pe plan bisericesc prin evenimentul de inaugurare a Bisericii „Eroii neamului” din cartierul Calea Bucuresti, zona Electro, implinita in ziua de 29 mai, de Praznicul Inaltarii Domnului.

Diac. Ionita Apostolache
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

03 Iunie 2014

Vizualizari: 279

Voteaza:

Binecuvantari arhieresti de 'Zilele Craiovei' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE