Biserica Anglicana sprijina Biserica Catolica in Marea Britanie

 

Biserica Anglicana a intervenit in dezbaterea publica provocata de cererea Bisericii Catolice de a i se permite sa nu accepte cererile cuplurilor homosexuale la cele 12 agentii catolice de plasament a copiilor orfani. Intr-o scrisoare adresata premierului Tony Blair, Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Rowan Williams, si cel de York, dr. John Sentamu, au afirmat ca "drepturile ce tin de constiinta nu pot sa devina subiect al legislatiei".

 

Situatia escaladeaza, au avertizat Episcopii anglicani, incat ajunge sa se ridice problema daca oamenii care au convingeri religioase mai pot sau nu sa fie implicati in social.

"Multi dintre voluntari se dedica diverselor servicii publice pentru ca asa le dicteaza constiinta. Dand legi care apara si promoveaza drepturile unor grupuri particulare, guvernul are in fata delicata dar importanta provocare de a nu crea conditiile pentru ca altii sa isi simta drepturile ignorate sau sacrificate, sau sa simta constrangeri la nivelul constiintei."

 

Scrisoarea Episcopilor anglicani vine in contextul in care Arhiepiscopul catolic de Westminster, Cardinalul Cormac Murphy-O'Connor, a scris fiecarui membru al guvernului britanic, explicand faptul ca Biserica Catolica nu poate sa fie fortata sa accepte in agentiile ei de adoptie cuplurile homosexuale. Daca vor fi fortate, agentiile vor fi inchise. Conform The London Times, premierul Blair, de la care se asteapta sa isi asume o pozitie clara, este intr-o pozitie dificila. Daca accepta cererea Cardinalului, homosexualii si unii din guvern il vor acuza ca este o "marioneta a Vaticanului". Daca nu raspunde cererii, risca sa piarda sustinerea a sute de mii de catolici.

 

Pentru moment Blair se pare ca inclina balanta inspre catolici, dar chiar daca o va face, nu este sigur ca aceasta va insemna rezolvarea problemei dupa cum ar dori ei.

 

Sursa: catholica.ro

 

.

28 Ianuarie 2007

Vizualizari: 3092

Voteaza:

Biserica Anglicana sprijina Biserica Catolica in Marea Britanie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE