Biserica implicata in proiecte pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri

 

La sfarsitul saptamanii precedente au fost finalizate activitatile proiectului de "Prevenire si combaterea consumului de droguri prin institutiile bisericesti", desfasurate la Centrul de Pregatire Profesionala si recuperare a Cadrelor de Penitenciar din Amara, organizate de Agentia Nationala Antidrog (A.N.A.) si a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Actiunea se inscrie printre preocuparile constante ale A.

N.A. privind implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in lupta impotriva drogurilor, avand ca principal obiectiv imbunatatirea dialogului cu institutiile bisericesti si crearea unei viziuni comune privind importanta colaborarii pentru prevenirea consumului de droguri in comunitatile religioase. in acest sens s-a vizat dezvoltarea unei retele de suport comunitar pentru prevenirea consumului de droguri, in cadrul careia sa fie inclusi, alaturi de specialistii celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog teritoriale A.N.A. si preoti si asistenti sociali din Protoieriile Bisericii Ortodoxe Romane.


Pe durata a trei zile, cei 47 de specialisti din cadrul acestor centre si 13 preoti si asistenti sociali au participat la un curs de pregatire, printre temele abordate numarandu-se potentialul de interventie antidrog al bisericilor din Romania, metodele de consiliere practicate si teoretizate in experienta progromul bisericilor, precum si implicarea preotului si a comunitatii in revenirea consumului de droguri. De asemenea au fost facute abordari sociologice si pragmatice in viziunea Agentiei Nationale Antidrog. La incheierea stagiului de formare au fost prezenti PS Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei si Calarasilor, chestor sef prof. univ. dr. Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, chestor Vasile Popa, directorul Directiei pentru Reducerea Cererii, Andrei Dumitru, directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Slobozia si dr. Traian Ionescu, presedintele Tribunalului Judetean Ialomita. Persoanele prezente au marcat importanta unor astfel de proiecte subliniind fiecare rolul institutiei pe care o reprezinta in lupta nationala antidrog, precum si disponibilitatea implicarii in activitatile de prevenire a consumului de droguri. "Biserica nu poate sta deoparte sa vada cum membrii sai sunt decimati cu aceasta maladie. Este o ocazie pentru biserica noastra de a se implica in acest domeniu al prevenirii consumului de droguri", a precizat PS Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei si Calarasilor. in incheiere, Pavel Abraham, chestor sef prof. univ. dr. Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, a declarat ca "pentru noi, Biserica Ortodoxa este un partener de onoare, iar mesajul spiritual , Cuvantul lui Dumnezeu, are o importanta deosebita in terapia consumului de droguri. Ceea ce s-a intamplat aici este un semn ca societatea se coaguleaza. (.) Noi, Agentia Nationala Antidrog, suntem titularii la nivel institutional ai problematicii drogurilor, iar Biserica poate deveni titularul spiritual al acesteia."

Petronela Moroianu

Sursa: ziarulialomita.ro

.

12 Februarie 2007

Vizualizari: 3051

Voteaza:

Biserica implicata in proiecte pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE