Biserica noua din Dobricel a fost resfintita

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a savarsit duminica, 10 iulie, slujba de resfintire a bisericii „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Dobricel, judetul Bistrita-Nasaud. Construit intre anii 1938-1942, locasul a mai trecut prin lucrari de renovare in jurul anului 1978, lucrari binecuvantate de Arhiepiscopul Teofil Herineanu. In ultima perioada, insa, deteriorarea edificiului a cerut o restaurare ampla, demarata in urma cu trei ani, prin grija preotului paroh Danut Vidican.

„Din 2008 pana astazi am inceput o renovare totala a bisericii, care a insemnat schimbarea sistemului de iluminat, reparatia peretilor, pictura noua, vopsirea exteriorului bisericii, construirea unui altar de vara. Pictura bisericii este realizata in tempera, de un pictor din Gherla”, a detaliat parintele Danut Vidican.

Toate aceste interventii au fost binecuvantate duminica, de Preasfintitul Vasile Somesanul, slujba fiind urmata de Sfanta Liturghie arhiereasca.

In aceasta biserica se oficiaza in prezent sfintele slujbe pentru credinciosii din satul Dobricel, dar tot aici exista o biserica din lemn monument istoric, veche de peste doua secole. De altfel, preotul Danut Vidican a amintit de dorinta sa de a demara lucrarile de restaurare a locasului in cursul anului viitor: „Proiectul meu de suflet este cu bisericuta monument istoric din sat, care necesita lucrari serioase de renovare, mai ales la acoperis. Sper ca la anul sa putem reface aceasta biserica”.
Biserica monument istoric din Dobricel a fost ridicata din lemn, in anul 1754, iar in prezent are nevoie de reparatii urgente.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Iulie 2011

Vizualizari: 365

Voteaza:

Biserica noua din Dobricel a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE