Biserica noua pentru bolnavii cu afectiuni psihice


Biserica noua pentru bolnavii cu afectiuni psihice

 

Conducerea Spitalului de psihiatrie Socola a demarat procedurile pentru constructia unei bisericii in curtea Sectiei exterioare Sipote. Aceasta decizie a fost luata dupa ce s-a constatat ca foarte multi dintre bolnavii internati la Spitalul de psihiatrie Socola merg zilnic la Biserica Schimbarea la Fata aflata in curtea unitatii medicale si participa la toate slujbele tinute de preotul Iustin Neagu.

 

Deocamdata, proiectul este in faza de obtinere a autorizatiei de constructie. Fondurile pentru ridicarea lacasului de cult vor fi obtinute din sponsorizari si din fondurile proprii ale spitalului. Lucrarile vor fi executate cu muncitorii din Sectia Sipote si cel mai probabil in toamna anului viitor va avea loc slujba de sfintire a bisericii.

Un sprijin important in derularea acestui proiect a fost preotul paroh de la biserica din cadrul Spitalului Socola, Iustin Neagu. Chiar daca pictura bisericii nu va fi realizata pana la sfintirea lacasului de cult, bolnavii, dar si localnicii vor putea participa la slujbe. "Am hotarat sa construim o biserica micuta la Sectia Sipote. Bolnavii au nevoie de o biserica. Banii pentru constructia bisericii vor fi obtinuti din sponsorizari si fondurile proprii. Biserica va fi ridicata in curtea sectiei. La slujbe vor avea acces si satenii. Imediat dupa obtinerea autorizatiei de constructie vom incepe lucrarile de constructie. Vom fi sprijiniti si de preotul paroh al bisericii din cadrul spitalului nostru, Iustin Neagu. In toamna anului 2009 vrem sa facem sfintirea si vor avea loc slujbe, chiar daca nu va fi realizata pictura", a declarat prof. dr. Calin Scripcaru, managerul Spitalului de psihiatrie Socola.

Magda OLTEANU

Sursa: bzi.ro

.

19 Noiembrie 2008

Vizualizari: 384

Voteaza:

Biserica noua pentru bolnavii cu afectiuni psihice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE