Biserica Ortodoxa alaturi de sinistratii din Moldova

Ploile din ultimele zile au provocat mai multe pagube in judetele Botosani si Suceava. Marti seara, in Dorohoi au fost evacuate peste 180 de persoane care locuiesc in zona podului Buhai, dupa ce luni o viitura puternica a inundat peste 800 de gospodarii. Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru casele din mai multe localitati din judetul Suceava care au fost distruse de inundatii.

Locuitorii din Dorohoi se confrunta in continuare cu probleme cauzate de viitura puternica ce s-a abatut asupra unei parti din oras. Marti seara, 180 de persoane au fost evacuate din gospodariile aflate in zona podului Buhai, ca urmare a unei avertizari a autoritatilor. Oamenii care au ramas fara un adapost sau care nu au putut locui in casele inundate au fost cazati in salile de sport ale scolilor din oras sau in caminul Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sf. Ioan Iacob“ din Dorohoi. Luni, 28 iunie, au fost cazate 18 persoane, iar incepand cu ziua de marti, 29 iunie, numarul sinistratilor cazati a crescut la 60. In dupa-amiaza zilei de ieri erau adapostite in aceste locuri 90 de persoane. „Le-am asigurat ceai cald si o masa, iar de acum Primaria Dorohoi va asigura hrana si apa pentru fiecare zi. Impreuna cu reprezentantii Directiei Sanitare Publice Botosani am trasat cateva modalitati de asigurare a igienei si a conditiilor necesare pentru cazare. Am fost informati despre regulile de igiena privind comunitatile in astfel de situatii. Ca unitate de invatamant suntem la dispozitia autoritatilor locale si facem eforturi cu tot personalul pe care il avem in dotare pentru asigurarea unor conditii cat mai bune pentru sinistrati“, a declarat pr. prof. Constantin Muha, directorul seminarului dorohoian.

Campanie de strangere de fonduri in Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a transmis un comunicat in care se precizeaza faptul ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, credinciosi, preoti si intreg cinul monahal al parohiilor si manastirilor din Bucovina, se angajeaza sa contribuie la ridicarea unui numar de case in zonele sinistrate din judet. „Oamenii de bine, si aici numim pe ostenitorii cei mai avuti dintre fiii Bisericii noastre, sunt rugati sa adauge banului vaduvei contributia domniilor lor, dandu-si obolul la alinarea suferintelor si implinirea lipsurilor semenilor nostri, dureros incercati de nemiloasele puhoaie. Asadar, contributia in bani se va vira in conturile Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor:

1. Cont curent in lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
2. Cont dolari SUA: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004
3. Cont EURO: RO46 RNCB 0234 0370 1091 0007
BCR Sucursala Judeteana SUCEAVA

Materialele de constructie donate - BCA, BCU, ciment, fier beton, ONDULIN (invelitoare) - pot fi depozitate la Caminul de Batrani «Sfantul Ioan cel Nou» din Suceava, str. Parcului nr.6A. Telefoanele ce pot fi folosite sunt: Centrul eparhial Suceava: Secretariat a 0230/521.295; Contabilitate a 0230/551.551; Caminul de Batrani «Sfantul Ioan cel Nou» Suceava a 0230/521.851. Dumnezeu sa rasplateasca tuturor celor care vor participa la aceasta mare fapta a milei crestine“, arata comunicatul de presa al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. (Constantin CIOFU)

Sursa: mmb.ro

01 Iulie 2010

Vizualizari: 310

Voteaza:

Biserica Ortodoxa alaturi de sinistratii din Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE