Biserica parohiala din Pesteana de Jos a fost resfintita

Cea de a doua Duminica de dupa Rusalii (a Sfintilor Romani) a adunat mii de credinciosi la rugaciune in bisericile si manastirile din Mitropolia Olteniei. In Arhiepiscopia Craiovei, credinciosii gorjeni din localitatea Pesteana de Jos au imbracat haina de sarbatoare, cu ocazia resfintirii bisericii parohiale ce poarta hramul „Sfantul Ioan Botezatorul”. In mijlocul lor a fost prezent Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei care a oficiat slujba de resfintire si Sfanta Liturghie, alaturi de un numeros sobor de preoti si diaconi.

„A merge dupa Dumnezeu este cel mai bun lucru pe care omul il poate face pe pamant”

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvant despre invatatura desprinsa din pericopa evanghelica duminicala (Matei 4, 18-23 – „Chemarea la apostolat”). „Din Evanghelia de astazi invatam ca Domnul este singura cale, singurul adevar si singura viata. Nu avem altceva mai bun in aceasta lume pentru ca El este Cel care ne-a chemat, asa cum i-a chemat si pe Sfintii Apostoli, spunandu-le «Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni!». De aici invatam ca a merge dupa Dumnezeu este cea mai sigura cale, cel mai bun lucru pe care omul il poate face pe pamant. Cand mergem dupa Dumnezeu avem nadejde. Cand mergem dupa Mantuitorul Hristos avem incredintarea ca vom ajunge la dobandirea mantuirii. Viata noastra de aici, de pe pamant, nu ar avea niciun sens daca, dincolo de moarte, nu ar exista rasplata vietii vesnice in Hristos, Fiul lui Dumnezeu”, a spus IPS Parinte Mitropolit. Referitor la praznicul Sfintilor Romani, randuit de Biserica in aceasta a doua duminica de dupa Rusalii, IPS Irineu a spus: „Ii cinstim pe toti Sfintii Romani pe care Dumnezeu i-a chemat sa fie mostenitori ai Imparatiei Cerurilor in Biserica Sa cea Sfanta. Si noi, pentru a fi la loc de cinste laolalta cu Sfintii pe care ii praznuim astazi, avem obligatia de a ne purifica sufletele, de a ne curati viata noastra prin spovedanie si rugaciune, de a ne infrana limba de la vorbe de ocara si de la rele”.

Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul” din Parohia Pesteana de Jos, Protoieria Targu Jiu Sud, judetul Gorj, a fost sfintita in anul 1889. La ridicare ei au contribuit credinciosii din localitate, ajutati si coordonati de Dinca Schilerul. Datorita unui inaintat proces de degradare, sfantul locas a fost restaurat, atat la interior, cat si la exterior, in perioada 2011-2012, prin stradania credinciosilor coordonati de preotul paroh Valentin Neplea. Pentru osteneala depusa in finalizarea lucrarilor, parintele Valentin a fost ridicat la rangul de sachelar. De asemenea, pentru sprijinul acordat in renovarea si restaurarea bisericii, Primaria Farcasesti, de care apartine localitatea Pesteana de Jos, a primit o Gramata de multumire si apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

19 Iunie 2012

Vizualizari: 361

Voteaza:

Biserica parohiala din Pesteana de Jos a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE