Biserica parohiei Moceris a fost resfintita

In Duminica a XXII-a dupa Rusalii, Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, s-a aflat in mijlocul credinciosilor parohiei Moceris din Protopopiatul Baile Herculane. Cu acest prilej, Chiriarhul a oficiat slujba de resfintire a bisericii parohiale cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe".

La slujba au participat autoritati locale, tineri si copii invesmantati in costume populare specifice vaii Almajului, precum si numerosi credinciosi si credincioase din localitate si imprejurimi. In cadrul Sfintei Liturghii, parintele paroh Calin Smeu a fost hirotesit intru sachelar, iar binefacatorii bisericii au primit din partea Ierarhului acte de cinstire.

Preasfintitul Lucian ne-a marturisit: "Cu mare bucurie am revenit in Valea Almajului intr-o frumoasa duminica de toamna pentru a resfinti aceasta biserica cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Dupa peste 200 de ani biserica mucenicului lui Hristos, Gheorghe purtatorul de biruinta din aceasta parohie se resfinteste pentru ca in ultima perioada parintele Calin impreuna cu domnul primar, impreuna cu consiliul parohial si comitetul parohial impreuna cu toti ctitorii si binefacatorii ca intr-o familie crestina binecuvantata ati lucrat pentru infrumusetarea, renovare si impodobirea acestei biserici. Cu totii ati lucrat si v-ati rugat in aceasta biserica si pentru aceasta biserica, astazi sa venim aici si impreuna sa ne bucuram si sa ne veselim duhovniceste".

La final, Preasfintitul Lucian a sfintit si binecuvantat un paraclis de vara situat in curtea bisericii, iar toti credinciosii prezenti la slujba au trecut prin sfantul altar, unde, potrivit traditiei, au sarutat evanghelia si Sfanta Masa.

Biserica parohiala din Moceris a fost ridicata in anul 1802, a fost tarnosita in anul 1805 de catre episcopul ortodox sarb Iosif Ioanovici Sacabent al Varsetului si Caransebesului, iar in ultimii doi ani a fost renovata si infrumusetata.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

06 Noiembrie 2012

Vizualizari: 658

Voteaza:

Biserica parohiei Moceris a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE