Biserica de pe Calea Targu Jiului isi praznuieste ocrotitorul

Duminica, 13 noiembrie, credinciosii severineni sunt asteptati la slujba de hram a bisericii "Sfantul Ioan Gura de Aur", de pe Calea Targu Jiului . Slujba va fi oficiata de catre parintele paroh Adrian Capitanescu, impreuna cu un sobor ales de preoti.

Parintele Adrian face aleasa poftire credinciosilor severineni in vederea participarii la bucuria praznuirii unuia dintre cei mai mari teologi si sfinti ai Ortodoxiei din primele veacuri crestine, a carui opera, talent oratoric si experiere a invataturilor lui Hristos l-au asezat intre sfintii bineplacuti lui Dumnezeu, carora le datoram toata cinstirea.Parohia ortodoxa Calea Targu Jiului a luat fiinta in anul 2007 cu scopul de a asigura asistenta religioasa pentru credinciosii din zona de est a municipiului.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusa pe 10 iunie 2007, iar a doua zi, in data de 11 iunie, sub directa coordonare a Preasfintitului Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, peste 70 de preoti, cantareti si lucratori de la Centrul Eparhial au participat la saparea si turnarea fundatiei. In cinci luni s-a reusit ridicarea demisolului acestui sfant lacas de cult ce va fi folosit ca parcalis pana la terminarea construirii bisericii.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.

11 Noiembrie 2011

Vizualizari: 149

Voteaza:

Biserica de pe Calea Targu Jiului isi praznuieste ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE