Biserica din satul Colibasi - Mehedinti a fost resfintita

Biserica cu hramul "Sf.Vasile cel Mare" din localitatea Colibasi, filie a parohiei Bobaita din comuna Malovat, jud. Mehedinti a fost resfintita, duminica, 22 septembrie.

Slujba de resfintire si Sfanta Liturghie au fost savarsite de PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul locului a acordat hrisoave de recunostinta celor care s-au implicat în mod deosebit la înfrumusetarea sfantului locas iar preotului paroh, Lucian Colibasanu, i-a conferit rangul bisericesc de iconom stavrofor.

La acest eveniment de suflet au participat mai multi credinciosi din localitatea Valeni, judetul Olt, dimpreuna cu preotul din localitate, parintele Ilie Tecuceanu. Acest fapt s-a datorat ctitoririi bisericii din Valeni de catre boierul Colibasanu, originar din satul Colibasi – Mehedinti. Cu acest prilej, credinciosii din Valeni au daruit celor din Colibasi un epitaf cu Maica Domnului.

Actuala biserica dateaza din anul 1919 si a fost construita pe locul alteia mai vechi, ce dateaza din anii 1765-1768.

O reparatie capitala a avut loc în anul 2002 cand s-a restaurant pictura. Din 2003 s-au realizat alte lucrari importante la sfantul locas.

La slujba a participat si doamna ministru Ecaterina Andronescu, care este originara din Colibasi. Domnia sa a ajutat la refacerea sfantului locas si cu acest prilej a primit un hrisov de recunostinta.

Viorel Vladucu
Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

23 Septembrie 2013

Vizualizari: 306

Voteaza:

Biserica din satul Colibasi - Mehedinti a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE