Biserica “Sfantul Calinic” din Craiova in sprijinul elevilor defavorizati

Biserica "Sfantul Calinic", din cartierul craiovean Valea Rosie, a desfasurat in aceasta perioada un proiect umanitar sub genericul „Rechizite pentru viitorul lor educational”. In cadrul proiectului, enoriasii parohiei au adunat rechizite scolare, in special ghiozdane si caiete, pentru a le darui copiilor care provin din familii cu posibilitati financiare reduse. Astfel, voluntarii si asistentii sociali ai Bisericii, alaturi de parintele paroh Marin Albu, au oferit rechizite unui numar de 60 de copii cu varste intre 7 si 15 ani.

"Prin acest proiect am dorit sa aducem o bucurie in sufletele elevilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de abandon scolar. A inceput anul scolar si sunt elevi care nu au rechizite scolare, nu au o camera a lor, nu au imbracaminte corespunzatoare pentru a merge la scoala si noi am incercat, cu putinele noastre mijloace, sa-i ajutam, sa incercam sa-i mobilizam si pe ceilalti enoriasi din parohie in aceasta actiune caritabila.

Ca de fiecare data, credinciosii au raspuns cu multa dragoste acestui apel”, a spus Cristina Denisa Velea, asistent social la Biserica "Sfantul Calinic".

Proiectul "Rechizite pentru viitorul lor educational" este derulat in scopul protectiei minorilor de varsta scolara si urmareste prevenirea si combaterea abandonului scolar in randul acestora.

(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

04 Octombrie 2012

Vizualizari: 692

Voteaza:

Biserica “Sfantul Calinic” din Craiova in sprijinul elevilor defavorizati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE