Biserica Spitalului 'Bagdasar-Arseni' a fost tarnosita

Biserica din incinta Spitalului Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni“ din Capitala a fost tarnosita ieri, 11 mai, de catre Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi. Atat la slujba de tarnosire, cat si la Sfanta Liturghie au participat cadre medicale, pacienti si numerosi credinciosi.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii a Duminicii a 4-a dupa Pasti, a Slabanogului, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a subliniat aspectele duhovnicesti ale vindecarii minunate savarsite de catre Domnul Iisus Hristos asupra omului bolnav timp de 38 de ani.

„Aceasta boala de care suferea omul acela era o boala care era rezultatul pacatelor pe care acela le-a facut. Ne amintim tot din Sfanta Scriptura ca atunci cand Mantuitorul a vindecat un orb din nastere, ucenicii.

L-au intrebat cine a pacatuit, el sau parintii lui, pentru ca sufera atat. Desigur, el nu avea cum sa pacatuiasca de vreme ce se nascuse orb, dar aceasta ne arata ca uneori bolile care vin asupra noastra pot veni din pricina pacatelor noastre, iar atunci cand noi ne imbolnavim trebuie mai intai sa cautam sa vindecam sufletul nostru si abia apoi sa cautam si vindecarea trupului. De altfel, Mantuitorul le spune ucenicilor sa caute mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga. Cu alte cuvinte, orice grija avem pe pamant dispare atunci cand noi mai intai cautam ca sa implinim poruncile lui Dumnezeu, ca in aceasta viata scurta pe care o avem sa umblam dupa sfaturile Evangheliei lui Hristos“, a aratat Preasfintia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Episcop Varsanufie, ca delegat al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a oferit in semn de apreciere pentru lucrarile realizate si eforturile depuse distinctia de iconom stavrofor parintelui Eugen Cucu, slujitor la biserica Spitalului Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni“ din Capitala, Protoieria Sector 4 Capitala. Au mai fost oferite Ordinul „Sfintilor Imparati Constantin si Elena“ medicului Adela Neagoe, secretar general adjunct in Ministerul Sanatatii, si familiei Daniela si Mihai Rotaru, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus“ profesorului dr. Mircea Radu Gorgan, directorul medical al spitalului, iar Diplome omagiale „Sfintii Martiri Brancoveni“ - conf. dr. Viorel Batca, manager al spitalului, ing. Dumitru Popa, dr. Anca Buliman, Mariei Imperia si lui Aurelian Corduneanu.

Piatra de temelie a bisericii celui mai mare spital de neurochirurgie din tara a fost pusa de catre PS Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul la 15 iunie 2009, iar lucrarile de constructie a lacasului de cult au fost finalizate in anul 2012. Biserica are hramurile „Sfintii Imparati Constantin si Elena“, „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir“ si „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“.

In cadrul Sfintei Liturghii, PS Varsanufie Prahoveanul a hirotonit intru diacon pe teologul Adrian Agachi, pe seama Spitalului de Reumatologie „Dr. Ion Stoia“ din Capitala, si intru preot pe diaconul Ioan Catalin Lupu, pe seama Spitalului Judetean Ilfov.

Ioan Busaga
Sursa: ziarullumina.ro

.

12 Mai 2014

Vizualizari: 468

Voteaza:

Biserica Spitalului 'Bagdasar-Arseni' a fost tarnosita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE