Buna-Vestire, praznuita in Parohia Timisoara-Fratelia

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a efectuat de praznicul Bunei-Vestiri o vizită pastorală în Parohia Timișoara-Fratelia. Aici, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de soborul slujitorilor parohiei condus de pr. Paroh Ioan Bălăngean, consilier juridic al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un număr mare de credincioși și tineri din Grupul catehetic “Sfântul Ioan Gură de Aur” al parohiei.

Cu acest prilej, Chiriarhul a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie unită cu Vecernia oficiată în biserica cu hramul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, conform rânduielii tipiconale specifice acestei zile. Răspunsurile la strană au fost date de corul psaltic al ASCOR Timișoara. După slujbă, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură închinat slăvitului praznic al Bunei-vestiri, în care a evidențiat curăția și neprihănirea Preacuratei Fecioare Maria.

“Șederea la Templul din Ierusalim a Fecioarei Maria a fost timpul de pregătire pentru întâlnirea cu Arhanghelul Gavriil, timpul de pregătire pentru a-L primi în pântece pe Fiul lui Dumnezeu, pe Hristos. Vedem din dialogul îngerului cu Maica Domnului, că Fecioara Maria răspunde foarte liniștit. Pune doar întrebări firești, pentru că ea știa de la templu că va veni Mesia, dar ea era mirată pentru că nu se socotea vrednică pentru o astfel de veste. Cum, ea dintre sutele și miile de fecioare din vremea aceea din tot pământul, chiar pe ea, să o aleagă Dumnezeu? Ce inimă curată trebuie să fi avut Fecioara Maria și câtă înțelecpiune! Mă gândesc câte cete de îngeri au păzit această Sfântă Fecioară? Noi zicem că au avut grijă de Fecioară bătrânele Ierusalimului. Văduvele erau cele care o îngrijeau, dar mă gândesc câte cete de îngeri erau în chilia Preacuratei și împrejurul ei să o pregătească și să o ferească de orice rău pentru venirea Fiului lui Dumnezeu pe pământ. În dialogul avut cu îngerul, Maica Domnului spune: «Fie mie după cuvântul tău! ». În momentul acela, s-au deschis porțile pământului ca să intre în lumea aceasta Hristos. Așa cum, Hristos după Înviere a deschis porțile iadului, tot așa, acum, Maica Domnului deschide porțile pământului să vină Hristos ca să ridice lumea aceasta din durere și din păcat”, a precizat Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

În final, pr.paroh Ioan Bălăngean a mulțumit chiriarhului pentru bucuria de a veni în mijlocul slujitorilor și a enoriașilor Parohiei Timișoara-Fratelia, dar și pentru binecuvântarea împărtășită prin cuvântul de învățătură.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

26 Martie 2015

Vizualizari: 167

Voteaza:

Buna-Vestire, praznuita in Parohia Timisoara-Fratelia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE