Burse in strainatate pentru studentii facultatii de teologie iesene

Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae“ a Universitatii „Al. I. Cuza“ din Iasi, care vor sa studieze in strainatate in cadrul programului LLP Erasmus 2011-2012, sunt asteptati, pe 22 martie, in Sala T17 a facultatii de teologie iesene, la o intalnire de informare. Pe 8 aprilie, in Sala Profesorilor, va fi organizat interviul de selectie.

Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” a Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi a dezvoltat relatii internationale din vremea arhipastorii ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. In legatura cu posibilitatile de specializare acordate studentilor, pe de o parte exista programele de mobilitate studenteasca si a profesorilor, care se desfasoara prin Programul LLP Erasmus al Comisiei Europene, si programele individuale pe linie bisericeasca. „Pentru anul acesta avem prevazute cateva mobilitati prin intermediul carora trimitem studenti in strainatate pe baza unui acord bilateral. In momentul de fata avem acorduri bilaterale cu facultati sau departamente de teologie din tarile membre ale Uniunii Europene, unde studentii au posibilitatea sa se pregateasca. Studentii pot sa mearga la studii in strainatate minimum un semestru, maximum doua semestre, finantati de universitatea noastra. Programul vrea sa uniformizeze si sa compatibilizeze invatamantul la nivel universitar in intreaga Europa“, spune pr. lect. dr. Dan Sandu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae“.

Programul de mobilitati de practica

Anul acesta, Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae“ din Iasi are posibilitatea de a trimite studenti la universitati de renume. Durham University, a treia universitate ca importanta si calitate din invatamantul Regatului Unit al Marii Britanii, primeste trei studenti, pe trei nivele, licenta, masterat si doctorat. In acelasi timp, exista programul de mobilitati de practica, in cadrul caruia studentii trebuie sa participe in institutii unde isi efectueaza practica, ce va fi ulterior folosita in procesul de angajare. „Avem trei tari si patru centre cu care facem acest schimb de practica. Este vorba de doua unitati in Norvegia, la Trondheim, un centru de pelerinaj si misiune al Eparhiei Nidaros, si Sor Trondelag University College, un colegiu pentru educatie si asistenta sociala unde studentii pot face practica in institutii de specialitate norvegiene. O alta colaborare o avem cu o parohie din Olanda, conducatorul acestei parohii fiind un specialist la nivel european in misiune urbana. Noi incurajam si alte tipuri de burse, cum ar fi cea de la Institutul de Studii Superioare in Teologie Ortodoxa Chambésy, Elvetia, pe care studentii o pot solicita. Institutia amintita ofera in fiecare an o bursa de master pentru studentii din estul Europei“, a adaugat pr. lect. dr. Dan Sandu. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

11 Martie 2011

Vizualizari: 596

Voteaza:

Burse in strainatate pentru studentii facultatii de teologie iesene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE