Campanie umanitara, initiata de Biserica 'Sfintii Martiri Brancoveni'

Biserica “Sfintii Martiri Brancoveni” din Craiova a initiat o campanie umanitara pentru Elisa Gabriela Mazilu, o fetita in varsta de patru ani, diagnosticata in aceasta vara cu leucemie acuta limfoblastica. Diagnosticul a venit fulgerator in primul an de gradinita, cand fetita lesina deseori sub ochii doamnelor educatoare. A ajuns de urgenta la Spitalul Clinic Fundeni – Bucuresti, Sectia Hemato – Oncologie si, dupa analize, rezultatul a fost zdrobitor. Fetita urmeaza o cura de chimioterapie – tratament medicamentos, cu rezultate bune, dar nu multumitoare. Parintii nu dispun de fondurile necesare tratamentului pe care Elisa trebuie sa-l urmeze, vital pentru ea.

Costul tratamentului este de aproximativ 20.000 de euro, prea mult insa pentru veniturile familiei. Mama, asistent medical de profesie, este in prezent in concediu de ingrijire a copilului, iar tatal este somer.


Biserica „Sfintii Martiri Brancoveni” a deschis o campanie umanitara pentru Elisa Gabriela. Parintele Dan Alexandru, parohul sfantului locas, le-a vorbit credinciosilor in zilele de sarbatoare despre acest caz, lansand un apel umanitar pentru fetita diagnosticata cu leucemie. „Dumnezeu pe toti ne ajuta in fiecare moment iar noi, la randul nostru, trebuie sa fim recunoscatori, sa ii sprijinim pe cei aflati in nevoie. Ii rugam pe credinciosi sa fie solidari cu familia Mazilu, sa fie alaturi de Elisa, sa o ajute sa aiba o viata sanatoasa, sa doneze, in masura posibilitatilor, pentru a salva un copil. Biserica Sfintii Martiri Brancoveni s-a implicat cu o contributie financiara pentru tratamentul Elisei Gabriela”, a precizat parintele Dan Alexandru.

Parintii fetitei spun ca au mare nevoie de sprijin si ca in fiecare zi se roaga pentru ca Elisa sa fie bine, din nou. „Ne ducem la Biserica tot timpul, ne rugam pentru ca Dumnezeu sa ne ajute sa trecem de aceasta incercare. Ne este foarte greu cu tratamentul, pentru ca nu avem posibilitati financiare sa suportam toata aceasta medicatie. Elisa este singurul nostru copil pe care il iubim din tot sufletul si vom face tot ce ne sta in putinta sa o salvam, sa traiasca, sa duca o viata normala, ca ceilalti copii. Ii multumim parintelui Dan Alexandru si tuturor credinciosilor care au raspuns la acest apel umanitar”, a spus Ana Maria Mazilu, mama fetitei bolnave.

Cei care doresc sa o ajute pe Elisa sunt rugati sa faca donatii in conturile:

RO71BTRL01704201T12243XX – (euro) Banca Transilvania
sau
RO96BTRL01701201T12243XX – (lei) Banca Transilvania – Florin Mazilu.

(Gabriela Popescu)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

28 Noiembrie 2012

Vizualizari: 886

Voteaza:

Campanie umanitara, initiata de Biserica 'Sfintii Martiri Brancoveni' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

campanie umanitara

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE