Cardinalul de Milano il va vizita pe Patriarhul Alexei al II-lea


Cardinalul de Milano il va vizita pe Patriarhul Alexei al II-lea

Arhiepiscopul si Episcopii auxiliari de Milano, precum si 80 dintre preotii lor, au pornit spre Rusia pentru a-l vizita pe Patriarhul ortodox Alexei al II-lea. Cardinalul Dionigi Tettamanzi si Episcopii auxiliari Carlo Redaelli si Giulio Brambilla au plecat spre Rusia in ziua de luni, 25 august, pentru un pelerinaj care se va desfasura pana sambata. Ei vor vizita catedrale si manastiri, si vor participa la Liturghii atat catolice cat si ortodoxe. Pe langa Patriarhul Alexei al II-lea, ei vor fi primiti si de Arhiepiscopul Paolo Pezzi al Arhidiecezei Maica Domnului din Moscova.

 

Intr-o scrisoare trimisa tuturor preotilor sai diecezani, Cardinalul Tettamanzi a explicat ca ideea acestui pelerinaj a venit dupa vizita sa din 2006 la Moscova si invitatia Patriarhului.

Reflectand asupra liturgiei ortodoxe la care a asistat cu acea ocazie, Cardinalul a spus ca isi aminteste in special "emotiile spirituale traite". "Este aproape o experienta de extaz care se naste, de exemplu, prin ascultarea indelungata a cantarilor liturgice rusesti", a spus el. "Acele momente au fost ca o pregustare a viziunii beatifice si a comuniunii sfintilor".

 

Cardinalul Tettamanzi a spus ca spera ca experienta pelerinajului "sa contribuie la cresterea cunoasterii reciproce si a dorintei de unitate". El le-a explicat de asemenea preotilor lui diecezani ca "a fi pelerini inseamna a incerca sa intram in spiritul Rasaritului Crestin si a incepe sa respiram, asa cum a visat Papa Ioan Paul al II-lea, si cu acel plaman al crestinatatii. Cu emotie va spun ca sper ca va veni in curand ziua in care Patriarhul Moscovei il va putea imbratisa pe Succesorul lui Petru", a adaugat el.

 

Cardinalul Tettamanzi si-a exprimat de asemenea speranta ca Patriarhul va putea vizita Italia pentru a venera relicvele Sf. Nicolae, sfant care se bucura de o devotiune traditionala in Rusia, si de asemenea sa participe la celebrarile pentru cea de-a 1.700-a aniversare a promulgarii Edictului de la Milano, aprobat de Constantin in 313. "In cadrul vizitei din 2006 si intr-o scrisoare ulterioara", a explicat Cardinalul, "Patriarhul Alexei al II-lea si-a exprimat interesul si sprijinul pentru promovarea unei intalniri la Milano in anul 2013 intre liderii crestini", care va urmari sa sublinieze in comun importanta libertatii religioase.

 

Sursa: catholica.ro

.

27 August 2008

Vizualizari: 398

Voteaza:

Cardinalul de Milano il va vizita pe Patriarhul Alexei al II-lea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE