Centru misionar pentru tineret 'Preot Ioan Bunea', construit la Sangeorz-Bai

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului va construi in statiunea balneara Sangeorz-Bai un centru misionar pentru tineret.

In vederea strangerii fondurilor necesare pentru demararea proiectului, joi, 20 septembrie, de la ora 18 a fost organizat la Bistrita un dineu caritabil.

La eveniment a fost prezent Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfințitul Parinte Andrei, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, preoti din toate parohiile ortodoxe bistritene, primari, consilieri locali si judeteni, sefi de institutii publice si politicieni.

Proiectul prezentat joi seara se refera la construirea centrului misionar pentru tineret “Preot Ioan Bunea” in apropierea bisericii ortodoxe din statiunea Sangeorz-Bai.

Acest centru va gazdui tabere pentru tineri, dar si manifestari si evenimente socio-culturale, cum ar fi conferinte si cercuri pedagogice.Inaltpreasfințitul Parinte Andrei a subliniat in cadrul dineului importanta acestui centru pentru educarea viitoarei generatii, spunand ca acestia au nevoie atat de activitati educative, cat si spirituale pentru a se forma.

La dineul caritabil, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, a prezentat si alte proiecte sociale si misionare ale Arhipiscopiei Clujului, finalizate sau aflate in curs de derulare.

Publicul ce a participat la acest eveniment a putut asculta un concert susținut de Corala „Psalmodia Transylvanica” a Arhiepiscopiei Clujului, dirijata de Pr. Prof. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Centrul misionar pentru tineret “Preot Ioan Bunea” din Sangeorz-Bai va beneficia de aproximativ 60 de locuri de cazare, bucatarie, sala de mese, o biblioteca, o sala multifunctionala cu foaier, suprafata construita depasind o mie de metri patrati.

Costurile estimate pentru finalizarea acestui proiect se ridica la peste 500.000 de euro, banii urmand sa fie adunati din donatii si alocari bugetare.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Septembrie 2012

Vizualizari: 413

Voteaza:

Centru misionar pentru tineret 'Preot Ioan Bunea', construit la Sangeorz-Bai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE