Cercul pastoral-misionar "Valea Lotrului” intrunit la Parohia Malaia

 Intrucat anul 2012 este anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor, in cadrul intalnirilor cercurilor pastorale se prezinta semnificatiile duhovnicesti ale tainei Sfantului Maslu. In Protopopiatul Rm. Valcea, la Parohia Malaia s-a desfasurat joi, 18 octombrie 2012, intalnirea preotilor din cercul pastoral "Valea Lotrului”.

Tema intalnirii intitulata "Repetabilitatea si efectele Sfantului Maslu: pentru cei sanatosi fizic - iertarea pacatelor si sfintirea vietii; pentru bolnavi - impartasirea milei si indurarii lui Dumnezeu prin iertarea pacatelor, tamaduirea sufleteasca si trupeasca; pentru bolnavi inccurabili si muribunzi - mangaiere si alinare a suferintei, care devine scara catre cer si cautare a mantuirii” a fost prezentata de Parintele Nicolae Nita, preotul paroh al Parohiei Malaia. La aceasta intalnire au luat parte preoti din parohiile: Saliste, Malaia, Brezoi I, Brezoi III si Calinesti.



La finalul intalnirii Parintele Protoiereu Alin Gherghinoiu a subliniat importanta pe care fiecare slujitor trebuie sa o acorde Sfintelor Taine precum si combaterea practicilor necanonice ce pot genera conflicte intre credinciosi. Totodata, au fost discutate diverse subiecte privitoare la activitatea pastoral-misionara si liturgic-duhovniceasca a preotilor, dar si probleme actuale privind cunoasterea vietii crestine si cautarea de solutii adecvate.

Sura: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Octombrie 2012

Vizualizari: 524

Voteaza:

Cercul pastoral-misionar "Valea Lotrului” intrunit la Parohia Malaia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE