Cercul pastoral 'Sfantul Voievod Stefan cel Mare', la Parohia Negri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sâmbătă – 02 iulie 2016, în ziua pomenirii ”Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, un sobor de preoţi ai Cercului Pastoral nr. 4 s-au regăsit în rugăciune şi comuniune frăţească la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” – Negri, Protopopiatul Bacău.

Preoţii prezenţi şi credincioșii din parohie au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească prilejuită şi de prezența în biserica acestei comunității a raclei cu Sfinte Moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman și a sfintelor acoperăminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva aduse de la biserica Parohiei Filipeşti. Cu acest prilej, în biserică s-a oficiat Utrenia, Acatistul Sfântului Voievod şi Sfânta Liturghie.

„Participăm acum, din mila lui Dumnezeu şi cu Înalta Binecuvântare a Înaltpreasfinţitului nostru Arhiepiscop IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la o nouă întâlnire duhovnicească şi de înaltă încărcătură spirituală, astăzi, în ziua a doua a lui cuptor. Prin această slujbă misionară, la care suntem prezenţi cu multă dăruire, bucuria noastră a fost cu atât mai mare cu cât am simţit o comuniune mai puternică atât între noi slujitorii Domnului cât şi între preoţi şi credincioşi”, a precizat părintele Octav SANDU, coordonatorul Cercului Pastoral ” Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din Protopopiatul Bacău.

Cuvântul părintelui, rostit la finalul Sfintei Liturghii, ţinut cu multă evlavie şi aleasă recunoştinţă la adresa Sfântului Voievod Ştefan, a readus în inimile şi cugetele credincioșilor modelul şi pilda vie a Sfântului Voievod, “ctitor de locaşuri sfinte, apărător al dreptei credinţe și patriei străbune”, însufleţind întreaga adunare a bisericii.
Activitatea a continuat cu “liturghia de după liturghie”, întâlnirea bucuriei la o agapă frăţească, moment ce a făcut deplină bucuria comuniunii, cei prezenți având posibilitatea să-și împărtășească unii altora din experiențele activității lor misionare și de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu.

(Pr. Ciprian Olteanu)
Sursa: epr.ro

Pe aceeaşi temă

06 Iulie 2016

Vizualizari: 199

Voteaza:

Cercul pastoral 'Sfantul Voievod Stefan cel Mare', la Parohia Negri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE