Cinci ani de slujire la Parohia 'Zamislirea Maicii Domnului' din Roma - La Rustica

In data de 8 decembrie, Parohia “Zamislirea Maicii Domnului” din Roma - La Rustica si-a sarbatorit hramul (9 decembrie). Desi este o sarbatoare prea usor trecuta cu vederea, pentru noi s-a dovedit a fi, de fiecare data, prilej de binecuvantata traire duhovniceasca.

Hramul parohiei noastre insumeaza in sine o intreita bucurie: praznuirea Zamislirii Maicii Domnului (9 dec); intemeierea comunitatii noastre parohiale de la Roma - La Rustica, cu binecuvantarea chiriarhului de atunci, a Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Iosif de la Paris; hirotonia intru preot a actualului paroh, Ilie Ursachi (10 dec).

Anul acesta s-au implinit cinci ani de cand am fost si noi "zamisliti" si nascuti ca parohie, prin voia lui Dumnezeu si a Maicii Domnului, si de cand ne straduim sa crestem intru cele ale mantuirii. Preasfintitul Parintele nostru Episcopul Siluan ne-a facut bucuria de a fi in mijlocul nostru la slujba de Vecernie a hramului.

Dupa cuvantul de invatatura al Preasfintiei sale a urmat un dialog duhovnicesc cu credinciosii prezenti, care s-a dovedit a fi deosebit de util si de constructiv. De asemenea au fost prezenti mai multi preoti si credinciosi de la alte parohii.

A fost salutata prezenta la sarbatoarea noastra a lui Don Roberto, vice paroh al parohiei catolice care ne gazduieste (N.S. di Czestochowa), a lui Leonardo Galli, responsabilul Departamentului pentru scoala si cultura din cadrul Municipiului VII, Roma; si a medicului italian Dr. Massimo Liberatori, prietenul de suflet si ”bunul samarinean” al parohiei noastre, care ajuta, prin servicii medicale gratuite, foarte multi romani.

Atat la Vecernie cat si la Sfanta Liturghie grupul coral ”Armonia” al parohiei noastre, prin colindele si piesele armonios interpretate, a imbogatit din plin ”corola de minuni” a sarbatorii.


A consemnat,
Pr. Ilie Ursachi

Sursa:episcopia-italiei.it

.

12 Decembrie 2011

Vizualizari: 378

Voteaza:

Cinci ani de slujire la Parohia 'Zamislirea Maicii Domnului' din Roma - La Rustica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE