Cinstirea Sfintei Cruci si comemorarea Mitropolitului Bartolomeu Anania

Biserica Ortodoxa s-a aflat duminica, 18 martie 2012, in Duminica a III-a din Postul Mare, numita si a Sfintei Cruci. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre soborul de preoti si diaconi ai catedralei in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

La finalul slujbei Utreniei, in timpul unei procesiuni care are loc in mijlocul bisericii, Sfanta Cruce a fost scoasa din Sfantul Altar spre inchinare.

Dupa Sfanta Liturghie, a fost savarsita slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, valcean la origine, nascut la Glavile-Valcea la data de 18 martie 1921. Evocarea ierarhului clujean a inceput inca de miercuri, 15 martie 2012, in cadrul editiei a doua a Memorialului Bartolomeu Valeriu Anania, festivitati ce stau sub semnul implinirii a 91 de ani de la nasterea sa, manifestari ce se vor incheia la data de 20 martie 2012.

La final, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim i-a binecuvantat pe numerosii credinciosi prezenti la Sfanta Liturghie urandu-le sa petreaca acest post in pace si liniste sufleteasca.

Sursa: arhiram.ro

 

.

19 Martie 2012

Vizualizari: 402

Voteaza:

Cinstirea Sfintei Cruci si comemorarea Mitropolitului Bartolomeu Anania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE