Clopot nou pentru Parohia Neajlov, Protopopiatul Mihailesti

În „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii", cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Parohia Neajlov din Protopopiatul Mihăileşti a achiziţionat un clopot bisericesc care să înlocuiască vechiul clopot de la anul 1704, spart în mare măsură.

Astfel, din donaţiile credincioşilor, atât din Parohia Neajlov, dar şi din afara Parohiei, în luna Iulie a anului 2015, clopotul a fost turnat la Turnătoria Turbonef din Râmnicu Vâlcea, având o greutate de 138 kg.

Tot de aici a fost achiziţionat şi sistemul de balansare a clopotului.

Actuala biserică din localitatea Neajlov (fostă Babele), cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" a fost clădită în anul 1799 de către egumenul Nicodim Greceanu, pe temeliile vechiului schit ridicat de Vlad Vodă Călugărul la 1492 - 1493. Despre ridicarea ei ne vorbeşte textul pisaniei din 1799 descifrat de cercetătorul Victor Brătulescu, text care prezintă următorul conţinut: „Această beserică schitul Babele metoh Mitropolii, din temelie s-au făcut şi s-au împodobit precum se vede în zilele Prea Sfinţitului Mitropolit Kir Dosithie prin osârdia şi multa osteneală a smeritului Nicodim iermunah sin Ştefan Greceanu biv vel sluger spre veacinica pomenire la leat 1799 noemvrie 7. Nicodim".

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Cel Care a făcut posibilă această lucrare în viaţa Parohiei Neajlov, după finalizarea lucrărilor de ridicare a clopotniţei, noul clopot va fi sfinţit şi aşezat la loc înalt, spre a răsuna în valea râului Neajlov, râu care curge prin partea de miazăzi a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului".
Din anul 2013, paroh la Parohia Neajlov este părintele Silvică-Ionuţ Bucşăneanu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

15 Iulie 2015

Vizualizari: 437

Voteaza:

Clopot nou pentru Parohia Neajlov, Protopopiatul Mihailesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE