Colinde si poezii, pentru acceptarea diversitatii

 

In perioada 17-21 decembrie 2007, Inspectoratul Judetean Constanta organizeaza activitati care au drept scop evidentierea diversitatii religioase, culturale si etnice sub egida "Saptamana diversitatii".

 

La festivitatea de deschidere a evenimentului a participat si arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a vorbit despre acceptarea diversitatii si despre beneficiile acestui program de infratire. "Dobrogea are privilegiul de a fi o sinteza a culturii, a etniilor si credintei. Copiii trebuie sa creasca sub grija noastra, iar dascalii, mai presus de a le fi simpli profesori, trebuie sa le fie parinti spirituali" a precizat acesta.

Discursul inaltului ierarh a fost urmat de colindele copiilor de la gradinita "Mugurel" care, imbracati in vesminte populare, au daruit caldura sufleteasca si le-au amintit invitatilor de bucuriile sarbatorilor de iarna. Dar pentru ca proiectul interinstitutional initiat de ISJ nu urmareste doar promovarea datinilor dobrogene, alaturi de prescolari s-au aflat si tineri care apartin minoritatilor armene, maghiare sau rome. Acestia au avut oportunitatea de a-si face cunoscute obiceiurile printr-o parada a costumelor specifice etniilor pe care le reprezinta. In plus, Marian Sarbu, inspector general, a asigurat invitatii ca astfel de activitatii de natura educativa si interculturala se vor derula in cadrul "Saptamanii diversitatii" in toate unitatile de invatamant din judet.

Stefania CHERMANEANU 

Sursa: ziuact.ro

 

.

17 Decembrie 2007

Vizualizari: 1282

Voteaza:

Colinde si poezii, pentru acceptarea diversitatii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE