Comemorare Mihai Eminescu, la Bellu

Pe 15 iunie, în anul 1889, se muta la Domnul, la vârsta de 39 de ani, Mihai Eminescu. La împlinirea a 126 de ani de la trecerea la cele veşnice, bucureştenii i-au adus un omagiu poetului la mormântul său din cimitirul Bellu.

Aici slujba de pomenire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

„Biserica îl pomeneşte pe Mihai Eminescu pentru că el a cinstit Biserica, fiind primul care a numit-o mama spirituală a poporului român şi a căutat cuvintele vieţii veşnice citind Scriptura. Aşa după cum ne mărturisesc manuscrisele sale cele care s-au păstrat pe marginea poemului Luceafărului erau foarte multe trimiteri la Evanghelia după Ioan şi în general din Evanghelie”, a spus Preasfinţia Sa.

La slujba de pomenire au participat copii, tineri şi bătrâni din Bucureşti, dar şi din alte zone ale ţării. De dimineaţă, în capela cimitirului Bellu, un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Bucureşti, a oficiat Sfânta Liturghie.

Sursa:basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Iunie 2015

Vizualizari: 120

Voteaza:

Comemorare Mihai Eminescu, la Bellu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE