Concert de colinde. Formatia psaltica Anton Pann

Colindele s-au intors, darurile s-au inmultit. De la mic la mare, in ajun de praznic, toti il asteptam cu daruri pe Sfantul Nicolae. Dar daca anul acesta ar fi altfel; daca am face noi ceva pentru Sfantul Nicolae ?! In localitatea Calugareni, judetul Giurgiu, o bisericuta isi asteapta in tacere darul; nu are incaltarile lustruite, insa are inima calda si bratele deschise.

Biserica de lemn din Calugareni, inconjurata de un cimitir in care nu s-au mai facut inmormantari de pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, este un monument de arhitectura populara religioasa. Construita candva in secolul al XIX-lea, bisericuta a fost apreciata de marele istoric Nicolae Iorga drept o constructie rara.

Astazi, din mica bisericuta de lemn, inchinata cu dragoste Sfantului Ierarh Nicolae, a ramas doar Altarul; locasul nu mai este iesle pentru Prunc, ci culcus pentru caini. Bisericuta de lemn pare ca sta in rugaciune catre ocrotitorul ei, plecandu-si capul intr-un act de smerenie. Faptul ca inca nu s-a prabusit este, cu siguranta, inca un dar facut noua de catre sfantul aducator de daruri. Pare-se ca numai Sfantul Nicolae o mai tine cu mana sa nevazuta, pana s-o gasi cine sa o indrepte.

Concert de colinde - Anton Pann

Grupul psaltic Anton Pann va sustine un concert de colinde pentru salvarea bisericutei de lemn din Calugareni. Concertul caritabil va fi sustinut marti, 6 decembrie 2011, la ora 16.00, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Concert de colinde - Anton Pann

05 Decembrie 2011

Vizualizari: 564

Voteaza:

Concert de colinde. Formatia psaltica Anton Pann 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE